Smashing speelt eerste uitwedstrijd van seizoen tegen Drop Shot

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van seizoen tegen Drop Shot

Na een periode van COVID-19, geen wedstrijden en ook geen training was dit dan weer de allereerste wedstrijd die we mochten spelen. Met zijn allen een zo goed mogelijke voorbereiding neergezet en blij dat we weer wedstrijden konden spelen. Voor onze eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen een topper uit Den Haag. Onze tegenstander was niemand minder dan Drop Shot.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een pittige tegenstander, maar voor ons ook een mooie test om te zien waar we staan qua spel en niveau. Een aantal van ons heeft al wel een toernooi achter de rug, maar dat is toch nét iets anders dan een volledige competitiewedstrijd waar je in teamverband je beste beentje voor moet zetten.

Vol goede moed zijn we met zijn achten naar Den Haag afgereisd. Eenmaal aangekomen in Den Haag hebben we natuurlijk meteen ons ding gedaan. Met 'ons ding' bedoelen we natuurlijk lekker even wat drinken met het team, een goede lichte maaltijd consumeren en acclimatiseren (ook niet onbelangrijk natuurlijk).

Ons vaste riedeltje kwam hier weer aan te pas:

  • 1. Omkleden en onszelf in ons Smashing tenue hijsen 2. Een goede warming-up doen
  • 3. De opstelling doornemen en klaarmaken voor de wedstrijd.
  • 4. Nog meer warming-up!
  • 5. Een motiverend moment van de coach naar zijn spelers toe
  • 6. Line-up

Ein-de-lijk was het moment aangebroken. We gingen beginnen aan onze wedstrijd!

Zoals gewend begonnen we aan de dubbels. De herendubbel Bessem / Smeets mocht aantreden tegen Van der Aar / Thyrri. Bij vlagen waren er goede rally's, maar het koppel van Drop Shot was toch echt een maatje te groot. De wedstrijd ging met een score van 21-12 en 21-7 naar Drop Shot toe.

De damesdubbel Maes / Hall mocht aantreden tegen Laurens / Tirtosentono. De kersverse kampioenen van het Start-up toernooi in Bavel gingen vol goede moed en strijdlust de baan op. Zeer goed spel, mooie rally' s en goed vermaak voor het publiek later werd ook deze dubbel, met een eindstand van 21-17 en 21-13, in het voordeel van Drop Shot gewonnen.

Na deze dubbels kwamen de enkelspelers in actie. Palyama - Gootzen ging overtuigend naar Palyama toe met 21-14 en 21-9. De enkel Laurens - Hall was een stuk spannender, maar ook deze wedstrijd ging helaas naar Drop Shot toe. Met goed spel en onuitputtend doorzettingsvermogen trok Hall net aan het kortste eind en verloor ze haar wedstrijd met 21-18 en 21-15. Tussenstand 4-0 in het voordeel van BC Drop Shot.

De enkel Kros - Smeets en Zewald - Wieland gingen de baan op. Onze jarenlange eerste herenenkel heer ging natuurlijk voor de winst, maar ook die werd helaas niet behaald. Met een close call in de eerste set 21-18 werd de eerste set gewonnen door Drop Shot. De tweede set probeerde Smeets nog alles uit zijn mars te halen, maar dit mocht niet baten. Kros won ook de tweede set met een uitslag van 21-9.

Zewald mocht aantreden tegen Wieland. Met sterk en overtuigend spel wist onze Maureen de eerste set naar zich toe te trekken met 21-17. De tweede set was Wieland te sterk met 21-12 dus kwam er een derde en beslissende set. Beide dames gaven alles, kwamen sterk uit de startblokken en maakte over en weer de nodige mooie punten. Het ging erg gelijk op, maar bij een stand van 13-12 kwam Zewald ten val na een sprong naar de shuttle toe. Op dat moment wisten we niet precies wat er aan de hand was, maar we wisten wel dat het niet goed zat. Zewald is na de wedstrijd naar de eerst hulp gegaan en helaas moeten we jullie mededelen dat het waarschijnlijk een flinke blessure is aan de achillespees. Maureen zit nu in het gips en het is hopen dat ze zo snel mogelijk weer zal herstellen. Namens ons hele team, veel beterschap Maureen!

Een 6-0 achterstand en een domper na de damesenkel verder stonden er nog twee wedstrijden op het programma. De gemengddubbel Gootzen / Maes mocht het opnemen tegen Tirtosentono / Palyama. Deze gemengddubbel is last minute ingezet, omdat Maureen uitgevallen was. Hier en daar nog wat onwennigheden, maar wel met zeer goede rally's, hebben ze helaas de winst niet naar zich toe kunnen trekken. Drop Shot was ook hier een maatje te sterk en wonnen de wedstrijd met 21-13 en 21-15.

De laatste wedstrijd werd gespeeld door Bessem / Peters tegen Thyrri / Wieland. De eerste set werden ze overklast en was het voor het koppel van Smashing weer even wennen om samen te spelen. De tweede set ging een stuk beter, maar ook deze werd helaas verloren. Drop Shot won ook deze wedstrijd met 21-8 en 21-17.

Eindstand: een 8-0 nederlaag.

Onze volgende competitiewedstrijd zal weer een uitwedstrijd zijn op zaterdag 18 september in Hoorn. Erg ver voor de meesten, maar supporters zijn altijd welkom natuurlijk. Zoals jullie weten zullen wij ook dan weer ons beste beentje voor zetten en jullie entertainen met ons spel.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Terugblik Bondsvergadering 25 maart 2023

Afgelopen zaterdag 25 maart 2023 vond in Den Bosch de Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en de…

29 maart 2023

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!