clubzoeker

VELO na eerste speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie op zesde plaats

VELO na eerste speelronde Nederlandse Badminton Eredivisie op zesde plaats

Het nieuwe seizoen van de Nederlandse Badminton Eredivisie is weer van start gegaan en VELO Badminton begon afgelopen zaterdagavond in Almere.

SportSport

Maak kennis met Selena Piek!

Even leek VELO er tijdens de laatste gemengddubbel met een gelijkspel vandoor te gaan, maar helaas kwam het Almeerse duo heel sterk terug en eindigde de stand op een 3-5 verlies voor de Wateringers. Hiermee komt VELO na de eerste speelronde op de zesde plaats op de ranglijst te staan.

In een goed gevulde sporthal begonnen Jim Middelburg en Nick Fransman aan een ijzersterke eerste set van de herendubbel. Hun tegenstanders Alex Vlaar en Timo Stoffelen kwamen terug en wonnen de tweede set. Dit zette de stand weer gelijk, maar in de beslissende derde set bleken de mannen van VELO er nog een schepje bovenop te kunnen doen en wonnen deze spannende laatste set met 21-17.

In de damesdubbel stonden Myke Halkema en Fredrika Lagerstedt voor een moeilijke opgave en bleken Olympiër Cheryl Seinen en Kirsten de Wit in twee sets te sterk voor de Wateringers. Dit resulteerde in een 1-1 gelijke stand.

Na de dubbels waren de singelaars aan de beurt, en helaas was Almere hier overwegend de bovenliggende partij. Dion Rovers en Hanna Couwenhoven speelden beiden een mooie singel met lange spannende rally's en veel vechtlust, maar moesten helaas hun meerdere erkennen in de Almeerse tegenstanders. Fredrika Lagerstedt trok knap de eerste set naar zich toe. Helaas kwam de sterke Ieva Pope terug van een grote achterstand en won op het nippertje de tweede set en zette dit door in de derde game. Gelukkig trok Nick Fransman met een hele mooie wedstrijd wel de winst naar zich toe. Hij won met overtuigende cijfers van Sebastiaan Li en zette de stand op 2-4.

Als laatste kwamen de gemengddubbels aan bod, en de VELO'ers waren er op gebrand om deze te winnen. Jim Middelburg en Myke Halkema speelden een spannende eerste set tegen Alex Vlaar en Kirsten de Wit, maar trokken gelukkig de winst naar zich toe met 21-19. Ook in de tweede set lieten Jim en Myke zich van hun beste kant zien en zetten de stand op 3-4. Ruben Kweekel en Veda Diemel begonnen met een verrassende winst van de eerste set en een gelijkspel leek even dichtbij. Helaas kwamen Timo Stoffelen en Cheryl Seinen erg sterk terug en wonnen de tweede en derde set met duidelijke cijfers, wat resulteerde in een eindstand van 3-5.

Velo gaat verder met een zwaar begin van het speelschema en volgend weekend staat het sterke Duinwijck uit Haarlem op de planning. Duinwijck - VELO zal zaterdag 18 september om 19:00 van start gaan. Net als tegen Almere zullen de spelers van Velo alles op alles moeten zetten om na deze wedstijd met de winst naar huis te kunnen gaan. Het weekend daarna, op zaterdag 25 september om 19:00, spelen ze hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen de Haagse club DKC.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Gayle Mahulette versterkt badmintonselectie Duinwijck

Badmintonclub Duinwijck heeft de selectie van het eredivisieteam aanzienlijk versterkt met het aantrekken van Gayle Mahulette.

24 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!