SportSport

Drop Shot dominant in openingsronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot dominant in openingsronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdagavond 11 september vond de eerste speelronde in de Nederlandse Badminton Eredivisie plaats. Drop Shot overklaste Smashing met maximale score en Duinwijck hield zeven punten uit handen van DKC.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij Drop Shot in Den Haag kwam oud-international Dicky Palyama in actie en stelde zowel zijn single als gemengdubbel met spring-in-het-veld Alyssa Tirtosentono in twee games zeker. Met fulltime badmintonspelers zoals Jaymie Laurens en Wessel van der Aar in het Haagse team had het Wijchense Smashing geen kans.

Alleen Maureen Zewald - verleden weekend nog runner-up in Bavel - kon een vuist maken tegen het thuisteam, maar moest op 13-12 in de derde game opgeven. Drop Shot gaat door deze maximale overwinning aan de leiding in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

DKC niet opgewassen tegen Haarlemmers

In Sporthal Hogeveld werd het bijltjesdag voor DKC, toppers zoals Line Kjaersfeldt, Robin Tabeling en Mark Caljouw ontbraken in de line-up. Duinwijck-speler en jarige Job Debora Jille tekende zaterdagavond voor twee punten: ze won met Chloë Mayer - overgekomen van Hoornse - en met Ties van der Lecq.

De Hagenaren kwamen nergens ook maar in de buurt van een driesetter, met uitzondering van de spannende mannendubbel: Michiel Kruijt / Gijs Duijs - Ties van der Leqc / Brian Wassink (22-24, 19-21). Gijs Duijs en Charissa Kuiper ontzegden de Haarlemmers op de valreep het achtste punt door met 21-19 en 21-17 van Brian Wassink en Susan Li te winnen. Duinwijck voegt zich bij Drop Shot aan de top van het linker rijtje.

Overige uitslagen

De poulestand en uitslagen van de drie andere wedstrijden vind je op de officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!