SportSport

Drop Shot dominant in openingsronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot dominant in openingsronde Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdagavond 11 september vond de eerste speelronde in de Nederlandse Badminton Eredivisie plaats. Drop Shot overklaste Smashing met maximale score en Duinwijck hield zeven punten uit handen van DKC.

clubzoeker

Ken je SCBC Reeshof al?

Bij Drop Shot in Den Haag kwam oud-international Dicky Palyama in actie en stelde zowel zijn single als gemengdubbel met spring-in-het-veld Alyssa Tirtosentono in twee games zeker. Met fulltime badmintonspelers zoals Jaymie Laurens en Wessel van der Aar in het Haagse team had het Wijchense Smashing geen kans.

Alleen Maureen Zewald - verleden weekend nog runner-up in Bavel - kon een vuist maken tegen het thuisteam, maar moest op 13-12 in de derde game opgeven. Drop Shot gaat door deze maximale overwinning aan de leiding in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

DKC niet opgewassen tegen Haarlemmers

In Sporthal Hogeveld werd het bijltjesdag voor DKC, toppers zoals Line Kjaersfeldt, Robin Tabeling en Mark Caljouw ontbraken in de line-up. Duinwijck-speler en jarige Job Debora Jille tekende zaterdagavond voor twee punten: ze won met Chloë Mayer - overgekomen van Hoornse - en met Ties van der Lecq.

De Hagenaren kwamen nergens ook maar in de buurt van een driesetter, met uitzondering van de spannende mannendubbel: Michiel Kruijt / Gijs Duijs - Ties van der Leqc / Brian Wassink (22-24, 19-21). Gijs Duijs en Charissa Kuiper ontzegden de Haarlemmers op de valreep het achtste punt door met 21-19 en 21-17 van Brian Wassink en Susan Li te winnen. Duinwijck voegt zich bij Drop Shot aan de top van het linker rijtje.

Overige uitslagen

De poulestand en uitslagen van de drie andere wedstrijden vind je op de officiële badmintonline.nl Nederlandse Badminton Eredivisie pagina.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!