clubzoeker

Haarlemse Duinwijck steelt zeven punten in Den Haag

Haarlemse Duinwijck steelt zeven punten in Den Haag

Het was eindelijk zover! De eerste competitiewedstrijd ging zaterdag 11 september om 19:00 uur van start bij DKC in Den Haag.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals vanouds verzamelde het team ruim van te voren in de hal. Na een korte teambespreking - waar de boodschap van coach Jacco Arends vooral was: geniet en maak plezier - was team 1 er klaar voor.

De damesdubbel speelde Debora Jille met debutant Chloë Mayer. De dames waren een maatje te sterk voor Manon Sibbald en Marlies Baan en de winst ging snel naar Duinwijck . Bij de herendubbel ging het er spannender aan toe maar Brian Wassink en Ties van der Lecq vochten voor elk punt en pakten in twee spannende sets de winst tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs.

Na een jaar niet te hebben gesingled liet Jordy Hilbink zien dat hij dit nog niet verleerd was tegen Andy Buijk. Ook zette Chloë haar winst voort in de single tegen Manon. Daarna mochten debutanten Finn Achthoven en Susan Li (team 2 lid) in de single in actie komen.

Finn speelde een hele sterke single tegen Michiel en sleepte deze soepeltjes in twee sets binnen. Susan nam het op tegen Kiona van der Werf. Ook Susan liet zien dat ze een maatje te sterk was voor Kiona en pakte een mooie winst.

Als laatste werden de mixen gespeeld. Debora met Ties wonnen soepeltjes van Andy en Kiona. Susan en Brian en Susan namen het op tegen Charissa Kuiper en Gijs. Ze hebben een mooie wedstrijd gespeeld, maar de tegenstanders bleken net te sterk te zijn. Het was een zeer geslaagde eerste wedstrijd en een zeer goede start van het seizoen!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!