Overtuigende start Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Overtuigende start Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Na bijna een jaar zonder competitiewedstrijden stonden alle Nederlandse Badminton Eredivisie teams te trappelen van ongeduld om de nieuwe competitie te beginnen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het op een aantal plaatsen gewijzigde Drop Shot bond op 11 september de strijd aan met Smashing uit Wijchen. Gelukkig ook weer met publiek langs het veld, wat toch wel wat meer sfeer aan zo'n wedstrijd geeft.

Ook in de afgelopen twee competities was dit de eerste wedstrijd en steeds nam Drop Shot een 7-1 overwinning mee naar huis. Smashing trad in de op papier beste opstelling aan, terwijl bij het Haagse Drop Shot kopman Joran Kweekel, de Deense aanwinst Steve Olesen en de dames Christine Busch, Nadia Fankhauser en Natalia Perminova ontbraken. De wel aanwezige spelers zouden voldoende kwaliteit in huis moeten hebben om toch een goede uitslag neer te kunnen zetten.

Francien van der Aar had als teammanager vanwege vakantie van hoofdcoach Robbie Kneefel de lastige taak om het team in haar eentje aan te sturen, maar dat is haar wel toevertrouwd.

Bij de herendubbel liet de van een heupoperatie herstelde Wessel van der Aar, aan de zijde van Mathias Thyrri, zien weer helemaal terug te zijn. Met 21-12 en 21-7 waren Brandom Bessem en Yannic Smeets kansloos. Op het tweede veld stond gelegenheidsduo Alyssa Tirtosentono en Jaymie Laurens tegenover Lieke Maes en Denise Hall. De eerste game ging nog redelijk stroperig, de tweede liep de samenwerking al duidelijk beter en werd met 21-17 en 21-13 de 2-0 stand op het scorebord gezet.

Good-Old Dicky Palyama nam de honneurs van Joran waar in de eerste heren single. Nog steeds een genot om naar te kijken hoe tegenstander Teun Gootzen regelmatig via een schijnslag weer op het verkeerde been gezet werd. Met 21-14 en 21-9 ging het punt naar Drop Shot. Jaymie Laurens had het in haar single lastig tegen de sterke Denise Hall, maar wist op de juiste momenten een versnelling te vinden en de winst met 21-18 en 21-15 binnen te slepen. Tussenstand 4-0.

Tweede heer Lars Kros liet zien weer gegroeid te zijn in zijn spel, had het in de eerste game nog lastig tegen Yannic Smeets, maar gooide in de tweede game alle schroom van zich af en liet via 21-18 en 21-9 het punt voor Drop Shot bijschrijven. Op het andere veld bond de van Roosterse overgekomen, talentvolle, Novi Wieland de strijd aan met Maureen Zewald. Wellicht door zenuwen overmand moest Novi de eerste game met 17-21 aan Maureen laten. De tweede game ging het al beter en liet Novi zien veel talent te hebben, 21-12. In de derde game ging het gelijk op, totdat op 13-12 Maureen zich verstapte en helaas geblesseerd de strijd moest staken. Met de mix-dubbels in het verschiet is de stand 6-0 geworden.

In de eerste mix stond Novi met de stabiele Mathias tegenover Brandon Bessem en Ella Peters. De eerste game werd een makkelijke prooi voor de Drop Shot mix met 21-8. In de tweede game werd het wat spannender door, laten we het houden op, concentratie verlies. Toch werd die game met 21-17 gewonnen door Drop Shot. Op het andere veld ook een gelegenheidsduo aan Drop Shot kant met Dicky en Alyssa tegen Teun Gootzen en Lieke Maes. Dicky liet zien dat hij ook een aardig potje kan mixen en werd het via 21-13 en 21-5 een relatief makkelijke overwinning.

Met die laatste uitslag heeft BC Drop Shot laten zien er weer helemaal klaar voor te zijn. Drop Shot wenst Maureen Zewald een voorspoedig herstel toe.

Op 18 september speelt Drop Shot de verre uitwedstrijd tegen Roosterse, en op 25 september komt het Groningse AMOR op visite in Sportcentrum Mariahoeve, aanvang 18.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!