SportSport

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Maximale score voor Almere tegen Amersfoort

Almere heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. In Sporthal Raggers werd het 8-0 voor het keurkorps van coach Dave Khodabux. Het debuut van twee 16-jarige-spelers: Estelle van Leeuwen en Noah Haase wonnen beiden hun enkelpartij met 2-0. Wat een geweldige prestatie als je voor het eerse in team 1 speelt en met winst van het veld stapt.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Helaas moest Dennis Koppen verstek laten gaan vanwege een blessure. Goed om weer terug op de baan te zien is Madouc Linders. Na een langslepende blessure probeert Madouc weer punten binnen te slepen maar dan wel voor Amersfoort.

Een wat stroeve start voor Alex Vlaar en Timo Stoffelen tegen Ruben Wijnands en Niels Veenstra. De Amersfoorters waren niet van plan iets cadeau te geven en namen een 11-8 voorsprong. Alex en Timo kwamen toch langszij. Bij 21-20 bracht een foute service het tweede gamepoint dat dan ook benut werd: 22-20. Ook de tweede game bleken Ruben en Niels taaie tegenstanders maar nu kon er een gaatje worden geslagen en dat werd niet meer weggegeven. Met 21-16 was de partij gespeeld.

Heel wat makkelijker ging het Cheryl Seinen en Kirsten de Wit af. Voor Madouc Linders en Meike Versteeg waren ze veel te sterk. Na 8-0 werd de eerste game gewonnen met 21-9. Ook in de tweede game hadden Madouc en Meike niet veel in te brengen. Aan het einde van de game werd nog wel een aantal punten bijeen gesprokkeld maar met 21-11 was het verschil wederom duidelijk.

De pas 16-jarige Estelle van Leeuwen gaf bij haar debuut in team 1 meteen haar visitekaartje af. Met niet alleen goed maar ook aantrekkelijk spel troefde zij in de eerste game de 10 jaar oudere Deense Iben Bergstein of alle fronten af. Vanaf 11-9 stond ze slecht 1 punt toe aan Iben en stond er 21-10 op het scorebord. In de tweede game waren ze meer aan elkaar gewaagd maar ook nu was de winst voor Estelle: 21-19.

Bij afwezigheid van Dennis Koppen mocht de ook 16-jarige Noah Haase voor het eerst zijn opwachting maken in het eerste team. Noah kwam tegen Hans van Os zelfs op een 15-5 voorsprong. Hans kwam nog sterk terug maar met 21-17 was de game voor Noah. Ook in de tweede game een ruime voorsprong voor de debutant: 11-4 maar ook nu wist Hans het verschil aanzienlijk terug te brengen maar dat bleek niet voldoende. Noah hield de winst in Almere door ook de tweede game met 21-17 te winnen.

Dat gold ook voor Ieva Pope. Haar tegenstandster Anouk van Wijk was niet van plan zich weg te laten spelen. De eerste game was 21-14 wel duidelijk in het voordeel van Ieva. In de tweede was er ook een toch wel veilige 16-12 voorsprong maar Anouk vocht zich knap terug in de game maar op 20-19 was het Ieva dat aan het langste eind trok. Zij bracht Avi Air op een 5-0 voorsprong.

Sebastiaan Li moest het opnemen tegen Niels Veenstra. Gezien de vorige ontmoetingen zou Sebastiaan ook nu als winnaar van het veld moeten stappen. Maar daar leek het na de eerste game nog niet op. Die ging met 21-14 naar Niels. In de tweede game waren de rollen omgekeerd. Het initiatief lag nu bij Sebastiaan en dat resulteerde in een 21-13 gamewinst. In de beslissende derde game kwam Sebastiaan op 11-14 achterstand na een paar prima punten van Niels. Maar die achterstand werd snel omgebogen in een 16-14 voorsprong en zag het er weer heel anders uit. Het eind was spannend. Na 18-18 scoorde Sebastiaan twee maal en kreeg het eerste matchpoint. Dat werd door Niels nog weggewerkt maar het tweede was raak: 21-19.

Een valse start voor Alex en Kirsten in de eerste game. Daarin waren Iben en Ruben met 21-17 te sterk. Maar vervolgens lieten Alex en Kirsten zien wie er de beteren waren. En hoe. Met 21-9 hadden Iben en Ruben weinig in te brengen. De zege werd vervolgens eenvoudig veilig gesteld. Met 11-10 kon Amersfoort nog bijblijven maar toch was ook nu het verschil duidelijk. Met 21-13 bleven ook deze punten in Almere.

Cheryl en Timo konden het verschil nog niet echt maken in de eerste game tegen Madouc en Hans. Na 11-9 was er een wat weinig overtuigende 21-17 winst in de eerste game maar in de tweede game was het snel gedaan. Met 21-8 was de partij voorbij. Een uitstekend resultaat voor het jonge Almeerse team. Ook met het inbrengen van jeugdig talent is Avi Air Almere een team waar rekening mee gehouden moet worden. Volgende week zaterdag wacht Smashing. De wedstrijd in Wijchen begint om 19.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!