clubzoeker

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck pakt door met winst in Nederlandse Badminton Eredivisie

Op zaterdagavond 18 september om 19:00 uur was de tweede competitie wedstrijd van team 1 tegen VELO. Deze werd gespeeld in onze eigen DEGIRO-hal.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Jordy Hilbink en Brian Wassink mochten het in de herendubbel opnemen tegen Jim Middelburg en Russell Muns. De heren van VELO bleken een maatje te groot te zijn en wonnen de partij in twee sets. Op de andere baan namen Selena Piek en Chloë Mayer het op tegen Myke Halkema en Fredrik Lagerstedt. Selena en Chloë versloegen de VELO dames in twee sets.

Finn Achthoven nam het op tegen Russell Muns, Finn zat goed in zijn spel waardoor Russell niks in te brengen had. Op de andere baan speelde Debora Jille tegen Hanna Couwenhoven. Ook Debora speelde erg sterk en won in twee sets van Hanna.

Jordy had het iets zwaarder in zijn single tegen Dion Rovers. Het was even vechten maar Jordy won zijn tweede set in de verlenging en kon daarna bijkomen. Op de andere baan was de partij van Chloë tegen Frederika. Het ging de hele tijd gelijk op tot einde van de eerste set. Chloë speelde een sterk spel en Frederika wist niet meer wat ze moest doen. De tweede set ging overtuigend naar Chloë.

Als laatste gingen de twee gemengd dubbels de baan op. Brian en Selena namen het op tegen Jim en Myke. De eerste set ging in de verlenging naar VELO. Brian en Selena herpakten zich goed en wonnen de tweede en derde set. Op de andere baan was de wedstrijd van Finn en Debora tegen Ruben Kwekel en Veda Diemel. Finn en Debora gaven in de eerste set geen punten weg maar. In de tweede set was VELO meer op stoom en moesten ze harder werken om de set ook te winnen.

Na de wedstrijd was het tijd voor een overheerlijke maaltijd van Duinwijck speelster Sandy (die met haar hele gezin) Indonesisch had gekookt. Het was een geslaagde eerste thuiswedstrijd voor team 1.

Zaterdag 25 september om 19:00 uur mag team 1 uit spelen bij Amersfoort.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!