Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen van de Denmark Open 2021. Het evenement in Odense is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met een prijzenpot van US$ 850,000.

clubzoeker

Ken je BC Geldrop al?

In het gemengddubbel hebben we één Nederlands koppel en dat zijn de Dutch Open 2021 finalisten van verleden zondag. De nummers twee van de wereld, Huang Dong Ping en Wang Yi Lyu uit China, hebben een 1-0 head-to-head voordeel t.o.v. Tabeling en Piek. Begin 2020 werd het in Maleisië nog een spannende driesetter tussen de twee koppels: hopelijk weten de Europeanen dat vandaag te repliceren, maar dan in eigen voordeel.

Toernooitoer Tirtosentono en Van der Aar

Zoals op Instagram reeds aangekondigd, spelen Alyssa Tirtosentono en oud-nationale selectie speelster Imke van der Aar als duo vier toernooien achtereen. Als 82e van de wereld zijn ze toegelaten tot de Denmark Open en treffen daar Nami Matsuyama en Chiharu Shida (WR9) uit Japan. Illusies zijn iets voor Hans Klok en zijn herverdeelde manen, dus het zal in Odense vooral om de speelervaring gaan voor de Nederlandse jongedames. Stunten kan, leren is waarschijnlijk.

Gelijk aan het dynamische meidenkoppel hebben ook Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR54) een machtig veel hoger gerankt Aziatisch koppel geloot: Aaron Chia en Soh Wooi Yik (WR8) uit Maleisië. Top 10 spelers struikelen niet zo vaak over top 100 spelers, dus ook voor Ties en Ruben zal het vooral een waardevolle en korte snuffelstage zijn. Dat laat onverlet dat de Nederlanders de baan op zullen lopen met de intentie om te verrassen. We hebben al eerder prachtig badminton van ze mogen zien.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!