clubzoeker

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen van de Denmark Open 2021. Het evenement in Odense is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met een prijzenpot van US$ 850,000.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengddubbel hebben we één Nederlands koppel en dat zijn de Dutch Open 2021 finalisten van verleden zondag. De nummers twee van de wereld, Huang Dong Ping en Wang Yi Lyu uit China, hebben een 1-0 head-to-head voordeel t.o.v. Tabeling en Piek. Begin 2020 werd het in Maleisië nog een spannende driesetter tussen de twee koppels: hopelijk weten de Europeanen dat vandaag te repliceren, maar dan in eigen voordeel.

Toernooitoer Tirtosentono en Van der Aar

Zoals op Instagram reeds aangekondigd, spelen Alyssa Tirtosentono en oud-nationale selectie speelster Imke van der Aar als duo vier toernooien achtereen. Als 82e van de wereld zijn ze toegelaten tot de Denmark Open en treffen daar Nami Matsuyama en Chiharu Shida (WR9) uit Japan. Illusies zijn iets voor Hans Klok en zijn herverdeelde manen, dus het zal in Odense vooral om de speelervaring gaan voor de Nederlandse jongedames. Stunten kan, leren is waarschijnlijk.

Gelijk aan het dynamische meidenkoppel hebben ook Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR54) een machtig veel hoger gerankt Aziatisch koppel geloot: Aaron Chia en Soh Wooi Yik (WR8) uit Maleisië. Top 10 spelers struikelen niet zo vaak over top 100 spelers, dus ook voor Ties en Ruben zal het vooral een waardevolle en korte snuffelstage zijn. Dat laat onverlet dat de Nederlanders de baan op zullen lopen met de intentie om te verrassen. We hebben al eerder prachtig badminton van ze mogen zien.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland: wij hebben een ondernemende mentaliteit en innovatieve ideeën

Badminton Nederland kijkt altijd met een positieve blik richting de toekomst. Het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten is…

3 december 2021

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

2 december 2021

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens…

1 december 2021

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Waarom wil je lid zijn van Badminton Nederland?

Niet alleen zijn er voordelen voor Badminton Nederland en haar verenigingen, ook voor leden zit er een voordeel aan om aangemeld…

1 december 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!