Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Klein contingent Nederlandse badmintonners bij Denmark Open 2021

Van de twaalf Nederlandse badmintonners die zich inschreven, staan er deze week slechts zes daadwerkelijk op de badmintonbanen van de Denmark Open 2021. Het evenement in Odense is een BWF World Tour Super 1000 toernooi met een prijzenpot van US$ 850,000.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het gemengddubbel hebben we één Nederlands koppel en dat zijn de Dutch Open 2021 finalisten van verleden zondag. De nummers twee van de wereld, Huang Dong Ping en Wang Yi Lyu uit China, hebben een 1-0 head-to-head voordeel t.o.v. Tabeling en Piek. Begin 2020 werd het in Maleisië nog een spannende driesetter tussen de twee koppels: hopelijk weten de Europeanen dat vandaag te repliceren, maar dan in eigen voordeel.

Toernooitoer Tirtosentono en Van der Aar

Zoals op Instagram reeds aangekondigd, spelen Alyssa Tirtosentono en oud-nationale selectie speelster Imke van der Aar als duo vier toernooien achtereen. Als 82e van de wereld zijn ze toegelaten tot de Denmark Open en treffen daar Nami Matsuyama en Chiharu Shida (WR9) uit Japan. Illusies zijn iets voor Hans Klok en zijn herverdeelde manen, dus het zal in Odense vooral om de speelervaring gaan voor de Nederlandse jongedames. Stunten kan, leren is waarschijnlijk.

Gelijk aan het dynamische meidenkoppel hebben ook Ties van der Lecq en Ruben Jille (WR54) een machtig veel hoger gerankt Aziatisch koppel geloot: Aaron Chia en Soh Wooi Yik (WR8) uit Maleisië. Top 10 spelers struikelen niet zo vaak over top 100 spelers, dus ook voor Ties en Ruben zal het vooral een waardevolle en korte snuffelstage zijn. Dat laat onverlet dat de Nederlanders de baan op zullen lopen met de intentie om te verrassen. We hebben al eerder prachtig badminton van ze mogen zien.

Klik hier voor een overzicht van de Nederlandse wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!