clubzoeker

Smashing houdt drie punten in Wijchen

Smashing houdt drie punten in Wijchen

Zaterdag 9 oktober om 19:00, de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was Amersfoort. Een team dat als doel heeft een plek in de kampioenspoule te bemachtigen. Met Jelle Maas voor hen als kartrekker wist Smashing vooraf dat het een hele kluif zou worden.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarnaast kampte Smashing zelf met meerdere afwezigen op de baan. Naast de blessures van Maureen en Brandon, had Denise andere verplichtingen. Een mooie kans voor Timo Poos (die zijn debuut maakte) en Kim Fleuren om te proeven aan de Nederlandse Badminton Eredivisie.

Met de aanwezigheid van de trouwe supporters die gelukkig weer in groten getale aanwezig waren, werd gestart met de dubbels. Yannic speelde samen met Timo tegen Jelle Maas en Niels Veenstra. Niels en Jelle gaven onze heren niet veel kans om te wennen aan het tempo en wonnen de eerste set met 21-9. In de tweede set gaven ze Yannic en Timo meer kansen, die gelukkig ook werden benut! Ze wonnen na een spannende set met 22-20. De derde set leek het of de heren van Amersfoort hun drive en tactiek weer terugvonden, deze ging met 21-9 naar Amersfoort.

Op de baan ernaast speelden onze dames Ella en Lieke tegen Madouc Linders en Meike Versteeg. Het koppel wist de eerste set (na de hele set achter te hebben gestaan) knap naar zich toe te trekken met 22-20. De tweede set wisten ze de achterstand niet weg te werken, wat leidde tot een verlies (21-15). De laatste beslissende game ging gelijk op tot ongeveer 13-14. Daarna begonnen Ella en Lieke aan een eindsprint en wisten ze deze laatste set te winnen met 21-15. Tussenstand 1-1.

Omdat de herendubbel sneller klaar was, werden vervolgens beide herensingels gespeeld. Teun speelde zijn wedstrijd tegen Hans van Os. Hij heeft zoals altijd gestreden voor ieder punt, maar moest in een sterk spelende Hans toch zijn meerdere erkennen (21-16/21-11). Yannic, op papier de underdog, speelde tegen Niels. Yannic speelde zijn beste singel van dit seizoen, waar Niels een van zijn mindere singels speelde. In de tweede set na een voorsprong voor Yannic met 20-15, begon Niels aan een comeback tot 20-19, waarna Yannic het beslissende punt maakte. Hij won de wedstrijd in twee sets met 21-16 en 21-19. Tussenstand 2-2.

Vervolgens gingen de damessingels de baan op: Kim tegen Meike en Lieke tegen Romy de Laak. Kim heeft laten zien dat je door rustig te blijven en hard te werken genoeg tegenstand kunt bieden. Ze speelde goed, maar Meike wist de wedstrijd naar zich toe te trekken met 21-14 en 21-13.

Lieke speelde tegen Romy de Laak (invaller uit de eerste divisie). Ze deed wat van haar werd verwacht en won afgetekend met 21-7 en 21-11. Tussenstand 3-3. Omdat Lieke nog op de baan stond tegen Romy, ging de mix van Teun en Ella het eerst de baan op. Zij speelden tegen Hans en Madouc. Een spannende wedstrijd, maar helaas na een nipt verlies in de eerste set (21-19), werd ook de tweede set verloren (21-16). Timo en Kim werden in de eerste set overrompeld door Jelle en Romy, echter door tactisch te spelen wisten ze in de tweede set hun punten te verdubbelen. Ze verloren met 21-7 en 21-14. Eindstand 3-5.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!