SportSport

VELO speelt gelijk tegen titelkandidaat Drop Shot

VELO speelt gelijk tegen titelkandidaat Drop Shot

In de laatste wedstrijd van de eerste fase trad het eerste team van VELO op zaterdagavond 13 november in Wateringen aan tegen het Haagse Drop Shot. Nadat afgelopen vrijdag nieuwe maatregelen waren afgekondigd, werd deze wedstrijd helaas gespeeld zonder publiek. Een aantal vrijwilligers, de spelers en de staf zagen deze wedstrijd eindigen in een 4-4 gelijkspel met een ware topper als afsluiter.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vertrouwde koppels Myke Halkema en Milou Lugters, en Jim Middelburg en Russell Muns beten het spits af. De dames zaten meteen goed in de wedstrijd en kregen het eigenlijk niet moeilijk tegen Alyssa Tirtosentono en Novi Wieland, waardoor twee sets voldoende was om de wedstrijd binnen te trekken. De heren daarentegen moesten wat harder werken voor de punten. Wessel van der Aar en Lars Kros boden goed tegenstand, maar Jim en Russell knokten door en pakten deze wedstrijd ook in twee sets.

Nick Fransman mocht vervolgens singelen tegen Joran Kweekel. Een aantal lange rally's en mooie punten konden de winst niet in Wateringen houden. Joran trok met onder andere zijn harde smashes de wedstrijd in twee sets naar zich toe. Ruben Kweekel, broer van Joran Kweekel, speelde de andere herensingel voor VELO Badminton tegen meervoudig Nederlands kampioen Dicky Palyama. Je zou misschien verwachten dat dit niet de spannendste wedstrijd zou worden, maar de lekkere nasi van Myke voorafgaand aan de wedstrijd had Ruben vleugels gegeven. Hij maakte het Dicky heel lastig en in de tweede set leek het zelfs alsof Ruben er een derde set van zou gaan maken, maar op het laatste moment kwam Dicky in de verlenging toch langszij. Ook deze singel ging in twee sets naar Drop Shot.

De dames verdeelden de punten, want Hanna Couwenhoven won redelijk gemakkelijk van invalster Stefanie Nijsse en Fredrika Lagerstedt kwam niet lekker in haar spel en moest de winst afstaan aan Novi Wieland. De tussenstand was een 3-3 gelijkspel. En toen moesten tot slot de gemengddubbels gaan beginnen.

Ruben en Milou speelden tegen Lars Kros en Jaymie Laurens. De Wateringers wonnen de eerste set, maar Lars en Jaymie kwamen steeds beter in hun spel. Ze wisten vaker door de verdediging van Ruben en Milou te komen en pakten zo de tweede set. De derde set moest dus beslissend zijn. Ruben en Milou probeerden meer af te wisselen met snel en traag spel, maar dit mocht helaas niet baten: de winst was voor Drop Shot.

De wedstrijd tussen de Wateringers en de Hagenezen werd afgesloten met de topper van de avond: vaste rotsen Jim en Myke speelden de andere gemengddubbel tegen Joran en Alyssa. Het zou een lastige wedstrijd worden tegen de spelers uit het nationale team, maar Jim en Myke lieten zien daarvoor niet onder te doen. Het hoge tempo van beide kanten en het gevecht om het initiatief maakten het een wedstrijd van hoog niveau. Met een fantastische schijndrop aan het net stuurde Jim zijn tegenstanders nog de verkeerde kant op. Jim en Myke knokten zich naar de winst in de derde set van deze gemengddubbel, waarmee de einduitslag een 4-4 gelijkspel werd.

VELO heeft hiermee de eerste fase afgesloten met een vierde plek in de poule. Dit betekent dat zij zich geplaatst hebben voor de kampioenspoule. De eerste speelronde van de kampioenspoule zal het tweede weekend van december zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!