clubzoeker

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bij de persconferentie van het demissionaire kabinet op vrijdag 26 november werd duidelijk dat badmintonnen de komende drie weken alleen nog is toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur. Dit betekent dat er bij een deel van de verenigingen geen trainingen en ook geen competitiewedstrijden kunnen plaatsvinden. Dit geldt voor zowel jeugd als senioren.

Met deze gedachte in het achterhoofd hebben we de voor- en tegenargumenten naast elkaar gezet. Uitgangspunt zijn de richtlijnen van de overheid. Binnen de huidige maatregelen is het toegestaan om overdag te sporten. We begrijpen dat het gevoelsmatig kan conflicteren dat er wel wedstrijden zijn toegestaan, maar trainen (bijna) niet mogelijk is. Dit gevoel delen we.

Aan de andere kant heeft het tijdelijk stopzetten van de competitie een grote impact op badmintonnend Nederland. We willen met het door laten gaan van de competities onze leden aanmoedigen om te blijven bewegen. Dit is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Daarnaast hebben we geen berichten ontvangen over compensatie voor verenigingen voor de zaalhuur indien we besluiten de competitie stil te leggen. Volgens de maatregelen mag er worden overdag worden gesport, dus zullen de kosten naar alle waarschijnlijkheid niet worden gecompenseerd.

Uiteindelijk hebben we alles afwegend besloten om de competities doorgang te laten vinden binnen de richtlijnen van de overheid. Aangezien er maar tot 17.00 uur mag worden gesport, betekent dit dat alle wedstrijden die een aanvangstijd hebben van 14.30 uur of later niet gespeeld kunnen worden. Deze wedstrijden zullen, net als de doordeweekse wedstrijden, moeten worden ingehaald in een reserveweek. Wedstrijden die binnen de huidige richtlijnen wel door kunnen gaan, maar niet worden gespeeld, kunnen op de bekende wijze worden doorgegeven en moeten ook op een later moment worden ingehaald. Ook voor de komende periode geldt weer dat er geen sancties zullen volgen.

We begrijpen dat dit besluit op basis van de huidige maatregelen wederom veel vraagt van de vrijwilligers bij verenigingen. Bekijk voor de huidige coronaregelgeving hier de nieuwe versie van het Badmintonprotocol.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Hendrik Boosman via hboosman@badminton.nl of telefoonnummer 06-20799559.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!