Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Voortgang competities december 2021: de competitie gaat door!

Badminton Nederland heeft besloten om de competities de komende drie weken voort te zetten. Hieronder lichten we dit besluit toe.

SportSport

Ken je BC'67 Veghel al?

Bij de persconferentie van het demissionaire kabinet op vrijdag 26 november werd duidelijk dat badmintonnen de komende drie weken alleen nog is toegestaan tussen 5.00 en 17.00 uur. Dit betekent dat er bij een deel van de verenigingen geen trainingen en ook geen competitiewedstrijden kunnen plaatsvinden. Dit geldt voor zowel jeugd als senioren.

Met deze gedachte in het achterhoofd hebben we de voor- en tegenargumenten naast elkaar gezet. Uitgangspunt zijn de richtlijnen van de overheid. Binnen de huidige maatregelen is het toegestaan om overdag te sporten. We begrijpen dat het gevoelsmatig kan conflicteren dat er wel wedstrijden zijn toegestaan, maar trainen (bijna) niet mogelijk is. Dit gevoel delen we.

Aan de andere kant heeft het tijdelijk stopzetten van de competitie een grote impact op badmintonnend Nederland. We willen met het door laten gaan van de competities onze leden aanmoedigen om te blijven bewegen. Dit is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Daarnaast hebben we geen berichten ontvangen over compensatie voor verenigingen voor de zaalhuur indien we besluiten de competitie stil te leggen. Volgens de maatregelen mag er worden overdag worden gesport, dus zullen de kosten naar alle waarschijnlijkheid niet worden gecompenseerd.

Uiteindelijk hebben we alles afwegend besloten om de competities doorgang te laten vinden binnen de richtlijnen van de overheid. Aangezien er maar tot 17.00 uur mag worden gesport, betekent dit dat alle wedstrijden die een aanvangstijd hebben van 14.30 uur of later niet gespeeld kunnen worden. Deze wedstrijden zullen, net als de doordeweekse wedstrijden, moeten worden ingehaald in een reserveweek. Wedstrijden die binnen de huidige richtlijnen wel door kunnen gaan, maar niet worden gespeeld, kunnen op de bekende wijze worden doorgegeven en moeten ook op een later moment worden ingehaald. Ook voor de komende periode geldt weer dat er geen sancties zullen volgen.

We begrijpen dat dit besluit op basis van de huidige maatregelen wederom veel vraagt van de vrijwilligers bij verenigingen. Bekijk voor de huidige coronaregelgeving hier de nieuwe versie van het Badmintonprotocol.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Hendrik Boosman via hboosman@badminton.nl of telefoonnummer 06-20799559.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!