Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Jorrit de Ruiter: competitie tijdens avondlockdown onverantwoord

Gisteren kwam het besluit van Badminton Nederland dat de competities in de maand december gewoon door gaan. Ik heb er nog eens een nachtje over geslapen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eigenlijk kom ik maar tot één conclusie en dat is dat dit een heel kortzichtig en onverantwoord besluit is.

Enerzijds vanwege het feit dat wij een zeer explosieve sport beoefenen, waarin je veel moet wenden, keren, draaien, springen en wat een gigantische belasting geeft op al je spiergroepen, banden en pezen. Training is nodig om in de benodigde conditie te zijn en blijven. Door de nieuwe corona maatregelen zit dit er niet meer in voor 95% van werkend Nederland, die veelal in de avonduren hun badmintontrainingen hebben.

Daarnaast hebben we met elkaar een verantwoordelijkheid om de al weken torenhoge coronacijfers terug te dringen. Dit doe je onder andere door reisbewegingen te beperken en afstand te houden. Badminton Nederland zou hier een maatschappelijke verantwoordelijkheid in kunnen pakken, maar kijkt blijkbaar de andere kant op.

Een behoorlijke middelvinger naar de toch al overlopende zorg.

Moeten eerstehulp afdelingen van ziekenhuizen nu ook veel meer sportblessures voor hun kiezen krijgen?

Begrijp mij niet verkeerd. Bewegen is ontzettend goed voor de fysieke en mentale gezondheid, maar alleen als dit ook goed gefaciliteerd kan worden. Op deze manier is daar echt geen sprake van en roep ik dringend op om dit besluit te heroverwegen!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Bamito wint Participation Award van Badminton World Federation

Badminton Nederland heeft een fantastische prijs gewonnen op de Annual General Meeting (AGM) van de Badminton World Federation…

27 mei 2023

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

Uitspraak Tuchtcommissie inzake invallen in de bondscompetitie

De Tuchtcommissie van Badminton Nederland heeft op woensdag 19 april jl. een uitspraak gedaan. De uitspraak betrof het beroep dat…

26 mei 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

Almere wint VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023

In de finale van het bekertoernooi van Badminton Nederland in Den Haag was de formatie uit Flevoland met 3-0 te sterk voor DKC 2.

20 mei 2023

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

Badmintonservice die niemand kon stoppen, wordt verboden

In een sporthal ergens in Denemarken ontwikkelde Marcus Rindshoj een vernietigend badmintonwapen. Een nieuwe service, die…

17 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!