clubzoeker

Update vervolg competities december 2021

Update vervolg competities december 2021

Afgelopen dinsdag 30 november besloten we om de competities in de maand december 2021 door te laten gaan.

clubzoeker

Maak kennis met Gijs Duijs!

Naar aanleiding hiervan kwamen er vragen en zowel positieve als negatieve reacties bij ons binnen. Met dit bericht gaan wij ons besluit (zie hier nogmaals ons bericht van eerder deze week) en de regels m.b.t. het verplaatsen van wedstrijden verduidelijken.

Besluit

We volgen de richtlijnen van de overheid en RIVM. We begrijpen uiteraard ook dat er teams en spelers zijn die onder de huidige omstandigheden niet willen spelen. Het is dus geen verplichting om te spelen, maar we willen wel iedereen de mogelijkheid bieden om te kunnen spelen. Het besluit over de voortgang van de competities betreft de Bondscompetitie en de jeugdcompetitie. De doordeweekse competities in diverse regio's kunnen vanwege de huidige maatregelen geen doorgang vinden.

Uitzondering voor de Eredivisie

Eredivisiewedstrijden mogen en kunnen op de oorspronkelijke tijden zonder publiek gespeeld worden. Het actuele protocol Verantwoord Sporten wordt hierbij gevolgd.

Versoepeling in regels m.b.t. verplaatsen van wedstrijden

Zoals eerder aangegeven zullen de wedstrijden die niet binnen de huidige coronaregels kunnen worden gespeeld, moeten worden ingehaald in een reserveweek. Ook wedstrijden die binnen de huidige richtlijnen wel door kunnen gaan, maar niet worden gespeeld, moeten worden ingehaald. Hoewel er geen sancties worden opgelegd voor het niet opkomen van teams, zijn er wel een aantal spelregels voor het verplaatsen van wedstrijden, regels die het verloop van de competities eenvoudiger zullen maken.

Bekijk hier alle regels met betrekking tot het verplaatsen van wedstrijden die t/m 19 december gepland staan.

Extra reserveweken

Om de ruimte voor het plannen van inhaalwedstrijden te vergroten is besloten om het weekend van 5/6 februari en de week van 21 tot en met 27 februari open te stellen voor inhaalwedstrijden.

Tevens waar mogelijk kan er in onderling overleg en goedkeuring van beide teams een wedstrijd gepland worden in de vrije weken 51 en 52 rondom Kerst. Verder wachten we de persconferentie van de overheid van medio december af over een verder besluit over het verloop van de competitie.

We willen deze lastige periode samen goed doorkomen. Heb begrip voor elkaar en laten we zorgen voor een veilig sportklimaat waarin iedereen kan genieten van de sport.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Hendrik Boosman via hboosman@badminton.nl of telefoon 06-20799559.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met…

17 januari 2022

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal…

17 januari 2022

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

VELO Badminton speelt gelijk tegen Haagse Drop Shot

De avond na de gehouden nieuwe persconferentie mochten er nog steeds geen toeschouwers bij sportwedstrijden aanwezig zijn. VELO…

17 januari 2022

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Dutch Junior International in Haarlem opnieuw afgelast

Na de persconferentie van vrijdag 14 januari jl. heeft de organisatie van de Yonex Dutch Junior International besloten de editie…

17 januari 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!