Eerste nederlaag voor Almere

Eerste nederlaag voor Almere

Na een lange reeks ongeslagen te blijven leed Almere de eerste nederlaag van deze competitie. In Den Haag bleek Drop Shot BC met 6-2 te sterk. De koppositie blijft in het bezit met 8 punten voorsprong op Drop Shot.

clubzoeker

Ken je BC The Smashing Fellows al?

Een voorsprong bij de break was er voor Alex Vlaar en Adam Hall in hun partij tegen Wessel van der Aar en Lars Kros. Maar na de 11-7 liep die snel uit en pakten onze mannen de game met een ruime 21-12. Ook de tweede game was voor Alex en Adam. Hoewel de voorsprong bij de break minimaal was kwam de winst niet meer in gevaar. Met 21-15 was de winst binnen.

Hoe anders verliep het bij de dames dubbel van Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit. Tegenstandsters Alyssa Tirtosentono en Christine Busch Andreasen zetten onze meiden vanaf het begin onder druk en het lukte pas aan het eind van de game hier iets onderuit te komen. Na een 14-2 achterstand werd met 21-13 het verlies van de game wat dragelijker. Maar dat betekende niet dat Estelle en Kirsten beter in de wedstrijd kwamen in de tweede game. Ze kregen geen moment om in hun spel te komen en met 21-9 ging de game dik en dus ook de partij verloren.

De op het laatste moment opgetrommelde Dyon van Wijlick moest aantreden tegen Joran Kweekel. Hij verving de niet fitte Sebastiaan Li. Na een 7-2 achterstand knokte hij zich terug naar 7-9 maar Joran wist toch zijn voorsprong uit te bouwen en pakte de game met 21-15. Na opnieuw een achterstand wist Dyon knap langszij te komen en kwam zelfs op 14-13 voorsprong. Maar uiteindelijk liet Joran met 21-16 zien wie hier de sterkste was. Niettemin kan Dyon terugkijken op een goede partij.

Terug van een blessure bond Ieva Pope de strijd aan met Novi Wieland. Een 11-7 achterstand wist Ieva nog wel om te zetten naar een 15-14 voorsprong maar het eerste gamepoint was voor Novi op 20-19 en dat wist ze meteen te benutten. Niet wedstrijdfit kwam Ieva ook in de tweede game tekort. De prima spelende Novi bleek met 21-14 ook nu te sterk.

Dennis Koppen kwam na zijn winst op zaterdag met vertrouwen naar Den Haag. Na een 7-1 achterstand tegen Lars Kros begon het beter te lopen bij Dennis. Al bij de break was de achterstand weggepoetst en met 21-15 de winst voor Dennis. In de tweede game was Dennis oppermachtig. Via een 11-2 bepaalde Dennis het verloop van de partij en dat resulteerde in een ruime 21-7 zege.

Een goed begin voor Estelle in haar partij tegen Jaymie Laurens. Maar na een 11-6 voorsprong kantelde de partij. Jaymie vond het antwoord op het spel van Estelle en kwam op 14-14. Vanaf dat moment sloeg ze hard toe en speelde ze sterk naar de 21-15 winst. Jaymie hield haar niveau in de tweede game goed vast en gaf Estelle weinig kans om in haar spel te komen. Jaymie pakte ook de tweede game met 21-15.

Weinig eer viel er te behalen voor Rosalie Teuben en Adam Hall. Tegen Mathias Thyrri en Alyssa Tirtosentono konden ze tot de break met 9-11 toch in het spoor blijven maar daarna liepen Alyssa en Mathias snel uit en wonnen de game met 21-13. Ook in de tweede game kwamen Rosalie en Adam tekort tegen het sterk spelende koppel en ook nu werd het 21-13 in Haags voordeel.

Maar ook Kirsten de Wit en Alex Vlaar konden het niet bolwerken tegen het Drop Shot koppel dat gevormd werd door Christine en Joran. Hoewel het krachtsverschil hier minder was moesten ook hier ons gemengd dubbel hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Een miniem gameverlies met 22-20 gaf nog wel hoop voor de tweede game maar die vervloog in het verloop. Met 21-17 boekte Drop Shot een 6-2 overwinning en daar viel niks op af te dingen.

Het was de eerste nederlaag voor Almere sinds 15 januari 2019 toen DKC te sterk was en pas de eerste onder coach Dave Khodabux sinds hij in maart 2019 besloot het stokje over te nemen van Erik Staats. Desondanks staat het team er goed voor om een rechtstreekse finaleplaats voor de landstitel te bemachtigen. Met nog 3 wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong 8 punten op nummer 2 Drop Shot en 11 punten op Duinwijck dat wel een wedstrijd minder speelde. Komend weekend zijn de Almeerders vrij.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!