Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook Duinwijck ten onder tegen Almere in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de vierde wedstrijd in de kampioenspoule leverde winst op voor koploper Almere. Duinwijck ging met 6-2 onderuit in sporthal Raggers. Niet alle partijen liepen even gemakkelijk maar met Adam Hall weer in de gelederen pakte dat goed uit voor het team.

Ken je BC Drachten al?

De voorsprong op de nummer 2 is opgelopen naar 9 punten en zijn de Almeerders na de tweede wedstrijd van dit weekend, uit bij Drop Shot, sowieso nog de lijstaanvoerder in de kampioenspoule.

Een wat moeizame start voor Alex Vlaar en de altijd welkome Schot Adam Hall. 11-5 achter bij de break maar dat was meteen het sein, na de peptalk van Dave Khodabux, om even bij te schakelen. De achterstand was snel ingelopen en namen ze een 18-14 voorsprong. Tegenstanders Adrian Dziolko en Jerry Natenstedt konden het tij niet meer keren en de game ging met 21-15 naar Adam en Alex. Het niveau kon ook in de tweede game worden vastgehouden en met 21-14 was de winst daar.

Een superstart voor Estelle van Leeuwen en Kirsten de Wit tegen Corine Breukers en Marije Bloem. Ze namen snel een 7-0 voorsprong en bereikten de break met 11-3. In het restant van de game bleven de twee 17-jarigen domineren en met 21-9 was de eerste game binnen. De tweede game gaf hetzelfde beeld als in de eerste. Volledige controle over de partij en met 21-11 was het ook snel gedaan met de tegenstand.

Diede Odijk had het zwaar tegen voormalig NK-finaliste in het dames enkel Debora Jille. Nog wel een 11-10 voorsprong bij de break maar Diede kon de voorsprong niet vasthouden. In het verloop van de partij nam Debora steeds meer het heft in handen en na de winst in de eerste game (21-17) moest Diede ook in de tweede game het onderspit delven met een duidelijke 21-8 voor de dubbelpartner van Cheryl Seinen.

Hard werken was het voor Jordy Hilbink tegen Noah Haase. Nu lijkt de eerste game een makkie (21-12) voor Jordy maar Noah verweerde zich prima. Zo kon hij zijn niveau in de tweede game nog wat opkrikken en nam snel een voorsprong van 11-8 bij de break. Maar Jordy kwam toch langszij en nam met 17-16 de voorsprong over. Lang duurde dat niet want Noah was niet van plan de game uit handen te geven en kwam bij 20-18 op gamepoint. Jordy kwam nog op 20-20 en dacht toen dat de shuttle buiten het veld zou vallen. Maar de lijnrechter zag het goed en gaf aan zoals het was: op de lijn. Het derde gamepoint werd door Noah benut en met 23-21 sleepte hij er knap een derde game uit. In die game was het toch Jordy die als winnaar met 21-15 van de baan stapte.

Dennis Koppen was erop gebrand een goede partij neer te zetten want, ondanks winst, was hij niet tevreden over zijn spel van vorig weekend. Dennis moest tegen de Pool Adrian Dziolko even op gang komen maar na de break (11-9) begon het te lopen. Met 21-15 won hij de eerste game. In de tweede game gaf Dennis Adrian geen schijn van kans. Hij heerste op alle fronten en via 11-2 pakte Dennis ook de tweede game met de alleszeggende cijfers 21-7.

Estelle had geen kind aan Marije Bloem. Hoewel er in de eerste game nog enige mate van tegenstand was (21-13) was de tweede game snel voorbij. Estelle troefde haar tegenstandster op alle fronten af en ging rusten met 11-2. Probleemloos de game uitspelend kon zij zich nog hier en daar een foutje permitteren maar met 21-7 was het verschil duidelijk.

Het liep niet naar wens voor Kirsten en Alex in de eerste game tegen Debora Jille en Brian Wassink die wel prima speelden. Zij wonnen die game dan ook met 21-14. Gelukkig hervonden Kirsten en Alex zich in de tweede game namen de controle over. Via 11-7 pakten ze de tweede game met 21-13 en moest de derde game de beslissing brengen. Die kon bij 11-8 nog alle kanten op maar Kirsten en Alex gaven de Haarlemmers daarna weinig kans en liepen snel uit naar 18-11. Met een duidelijke 21-12 stapten ze als winnaar van de baan en was Almere in ieder geval zeker van de zege.

Die kon nog hoger uitvallen als Rosalie Teuben en Adam hun partij zouden weten te winnen. Tegen Corine Breukers en Jordy Hilbink leek dat er in eerste instantie niet op en keken ze al snel tegen een 6-2 achterstand aan. Dat gaatje werd langzamerhand wel gedicht en van 20-18 achter wonnen ze de nog knap met 22-20. In de tweede game wel de voorsprong maar via 11-7 en 16-11 kwamen Corine en Jordy toch weer terug. Corine, die toch al verdedigend veel wist te retourneren, zette met een miraculeuze actie de stand op 19-18 maar nog wel in Almeers voordeel. Baten deed het niet want de game ging met 21-19 naar Rosalie en Adam.

Een prima 6-2 overwinning en zondagmiddag de tweede wedstrijd van dit weekend in Den Haag tegen Drop Shot.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

GeenStijl: Badminton boeit mensen geen ene hol

Website GeenStijl reageert op het voorstel van NOC*NSF om een basisinkomen voor topsporters te faciliteren. De redactie is…

20 juli 2024

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!