SportSport

Duinwijck winnaar Finale Landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie 2021-2022

Duinwijck winnaar Finale Landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie 2021-2022

Het badmintonpubliek in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag werd tijdens de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie op haar wenken bediend. Liefst acht partijen én een golden game: Duinwijck uit Haarlem is opnieuw de allerbeste.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de mannendubbel en vrouwendubbel waren de Duinwijck-spelers met daarbij Olympiër Selena Piek te sterk. Het vrouwendubbel leek welhaast een farce met 9-21, 3-21 voor Debora Jille en Piek tegen Ieva Pope en Kirsten de Wit. Het ontbreken van Cheryl Seinen - positieve coronatest - was pijnlijk voelbaar. Almere-spelers Adam Halle en Alex Vlaar moesten na een gewonnen eerste game de winst aan Ties van der Lecq en Brian Wassink laten (21-11, 17-21, 15-21).

Almere sloeg terug in de singels van Dennis Koppen tegen Finn Achthoven en Estelle van Leeuwen tegen Dounia Pelupessy. Misschien geen mooi badminton, maar het entertainmentgehalte was hoog en de strijdlust van zowel spelers als publiek geweldig. Dennis won met 21-17, 19-21 en 21-16 en de Engelse Estelle verraste met 22-20, 19-21 en 21-19.

2-2

Jordy Hilbink van Duinwijck gaf Noah Haase voldoende kansen in de tweede mannenenkel, maar de Almere speler verzilverde niet (19-21, 14-21). Diede Odijk was misschien wel de verrassing van de dag - toch zeker voor de schrijver van dit stukje - want ze rekende in twee games (tweemaal 21-17) af met Duinwijck-dame Chloë Mayer.

3-3

De gemengddubbels werden tussen beide finalisten gedeeld. Adam Hall en Estelle van Leeuwen pakten brutaal de eerste game ten koste van Brian Wassink en Selena Piek. De tweede game was bijna onwerkelijk: Wassink en Piek lieten zich onder druk zetten, werden gepusht en kwamen niet meer onder de overmacht van Almeerse zijde uit: 21-19, 21-11.

Ties van der Lecq en Debora Jille waren op voorhand gedoodverfd winnaar van de tweede gemengddubbel. Alex Vlaar en Kirsten de Wit werden met tweemaal 9-21 min of meer rondgespeeld en gedold. Het ontbrak de Almere spelers niet aan inzet, maar het niveauverschil en aantal uren op de baan per week lieten zich gelden.

4-4

Golden Game: mannendubbel

Als golden game ging de eerste partij van de dag met dezelfde spelers in de herhaling. Nu verloren Ties en Brian echter niet met 21-11 van Alex en Adam, maar wonnen ze uiteindelijk afgetekend met 15-21 en zo het kampioenschap voor hun team. Landskampioenschap nummer 27 voor de Haarlemmers. Ongekend.

De speaker van vandaag zei het al vandaag: "En houd badmintonline natuurlijk in de gaten!"

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!