SportSport

Net niet voor Almere na thriller in finale

Net niet voor Almere na thriller in finale

Het is Almere net niet gelukt de Nederlandse titel te prolongeren. Zonder Cheryl Seinen en Sebastiaan Li presteerde het team van coach boven verwachting. Een golden game bracht uiteindelijk de beslissing. Duinwijck werd voor de 27e keer Nederlands kampioen.

clubzoeker

Ken je BC Drachten al?

De meegereisde supporters, deels met de supportersbus en veel met eigen vervoer, lieten overduidelijk van zich horen. Met een megavlag van Oekraïne maakte BV Almere een statement. Het land van herkomst van Anna Mikhalkova. Zij maakt deel uit van de selectie maar was niet aanwezig.

Na de dubbels stond er een 0-2 achterstand op het score bord. De niet wedstrijdfitte Adam Hall en Alex Vlaar wonnen nog wel ruim de eerste game met 21-11 maar verloren de 2 volgende games van Brian Wassink en Ties van der Lecq. Ieva Pope en Kirsten de Wit kwamen er niet aan te pas tegen het sterke koppel Selena Piek en Debora Jille. Met 21-9 en 21-3 was het krachtsverschil overduidelijk.

Een punt werd wel verwacht van Dennis Koppen. Dennis had het lastig tegen Finn Achthoven. De eerste game leverde wel winst op maar de tweede stond hij ineens op 0-6. Dat gat viel niet meer te dichten maar pakte wel de derde game.

Een zinderende partij tussen Estelle van Leeuwen en Zwitserse Dounia Pelupessy. Drie games met een minimaal verschil. Op achterstand in de eerste game maar wel gewonnen. De tweede game was voor Dounia en in de derde game 6 punten voorsprong voor Estelle. Ze liet Dounia nog bijna langszij komen maar pakte uiteindelijk toch de winst. Een geweldige prestatie van de 17-jarige Estelle.

Ook een uitstekende prestatie van Diede Odijk. Zij versloeg Chloë Mayer, op het NK nog halve finaliste, met 2-0. Geduldig wachtend op haar kansen kreeg Diede Chloë op de knieën. Ook dat was een verassing maar een verdiende overwinning voor Diede en een 3-2 voorsprong voor Almere.

Nog een 17-jarige in de finale. Noah Haase moest het opnemen tegen Jordy Hilbink. Geen gemakkelijke opgave maar Noah weerde zich kranig. De eerste game ging nipt met 21-19 verloren maar in de tweede nam Noah voorsprong. Genoeg was het niet maar prima gespeeld.

Dus kon de beslissing bij mixen gaan vallen. Winst was er niet voor Kirsten en Alex. Zijn verloren kansloos van Debora en Ties. Aan de twee maal 21-9 winst voor de Haarlemmers valt weinig toe te voegen.

Des te beter ging het bij Estelle en Adam. Zij wonnen de eerste game van Selena en Brian. Met een minimaal verschil maar toch. Dat verlies kwam het Haarlemse koppel niet meer te boven. In de tweede game waren Estelle en Adam oppermachtig en wonnen die ruim met 21-11.

Dat betekende 4-4 en moest er een golden game worden gespeeld en moesten de heren dubbels op herhaling voor een game. Dat begon niet best voor onze mannen. Een 0-6 achterstand bleek niet meer te overbruggen. Adam en Alex moesten de winst laten aan Brian en Ties en ging Duinwijck met de titel aan de haal. De 27e voor de recordkampioen.

Als je de finale speelt wil je die winnen. Zeker als je zo dichtbij bent. Maar als je zo boven verwachting presteert moeten we niet teleurgesteld zijn maar trots. Met het linker rijtje als doelstelling bij aanvang van de competitie en zo dicht bij zijn voor prolongatie van de nationale titel verdienen Dave Khodabux en zijn jonge team de complimenten voor deze prestatie!

Maar natuurlijk feliciteren wij BC Duinwijck met de titel na de mooie finale.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!