clubzoeker

Mark Caljouw door naar tweede ronde All England 2022

Mark Caljouw door naar tweede ronde All England 2022

In Birmingham had Nederlander Mark Caljouw vandaag 41 minuten nodig om zich te ontdoen van Indiër Sameer Verma. In de tweede ronde neemt het het op tegen first seed en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen uit Denemarken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Caljouw, nummer 25 van de wereld, keek in de eerste game lang tegen een achterstand aan, maar wist op 15-15 een eindsprint in te zetten die uitmondde in 21-18 winst. In de tweede game kwam er van Verma (WR26) weinig verzet meer na 4-4. Met vier series van vier opeenvolgende winstpunten tekende Caljouw voor zijn plek in de volgende ronde.

Driesetter voor Jille en Van der Lecq

Elders in het toernooi speelden Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR51) tegen de nummers 10 van de wereld uit Denemarken. Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen, zevende geplaatst deze week, lieten zich niet verrassen in de eerste game (13-21).

In de tweede game waren Jille en Van der Lecq meteen bij de les en verloren pas op 16-16 hun voorsprong. Geen moment te vroeg, op 23-23, zorgden de Nederlanders voor twee punten verschil. Hoe anders was de slotgame, waarin de Denen uit de startblokken schoten en lieten zien van een andere klasse te zijn (10-21). Wonden likken en terugblikken voor alle leermomenten van deze partij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!