Mark Caljouw door naar tweede ronde All England 2022

Mark Caljouw door naar tweede ronde All England 2022

In Birmingham had Nederlander Mark Caljouw vandaag 41 minuten nodig om zich te ontdoen van Indiër Sameer Verma. In de tweede ronde neemt het het op tegen first seed en voormalig wereldkampioen Viktor Axelsen uit Denemarken.

SportSport

Maak kennis met Ruben Jille!

Caljouw, nummer 25 van de wereld, keek in de eerste game lang tegen een achterstand aan, maar wist op 15-15 een eindsprint in te zetten die uitmondde in 21-18 winst. In de tweede game kwam er van Verma (WR26) weinig verzet meer na 4-4. Met vier series van vier opeenvolgende winstpunten tekende Caljouw voor zijn plek in de volgende ronde.

Driesetter voor Jille en Van der Lecq

Elders in het toernooi speelden Ruben Jille en Ties van der Lecq (WR51) tegen de nummers 10 van de wereld uit Denemarken. Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen, zevende geplaatst deze week, lieten zich niet verrassen in de eerste game (13-21).

In de tweede game waren Jille en Van der Lecq meteen bij de les en verloren pas op 16-16 hun voorsprong. Geen moment te vroeg, op 23-23, zorgden de Nederlanders voor twee punten verschil. Hoe anders was de slotgame, waarin de Denen uit de startblokken schoten en lieten zien van een andere klasse te zijn (10-21). Wonden likken en terugblikken voor alle leermomenten van deze partij.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!