Het Wimbledon van de badmintonwereld: de All England in Birmingham

Het Wimbledon van de badmintonwereld: de All England in Birmingham

Woensdag gaat de All England 2022 van start in Birmingham. Het BWF World Tour Super 1000 toernooi met 1 miljoen US$ prijzengeld staat ook wel bekend als het Wimbledon van badminton. Onder meer Mark Caljouw probeert aanspraak te maken op een stukje van de taart.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Toelating tot de Yonex All England Open Badminton Championships 2022 vergt een hoge positie op de wereldranglijst. Singelaars Gayle Mahulette en Soraya de Visch Eijbergen hebben zich niet ingeschreven en Joran Kweekel valt buiten de boot.

Mark Caljouw (WR25) neemt het op tegen Indiër Sameer Verma (WR26). De twee speelden slechts één keer eerder tegen elkaar en wel tijdens de halve finale van de Orleans Masters in 2018 die Caljouw op zijn naam schreef. We zijn bijna precies vier jaar verder en de spelers hebben nagenoeg dezelfde ranking.

Voor Ties van der Lecq is het zijn tweede All England en samen met Ruben Jille (WR51) mag hij het opnemen tegen Deense cowboys Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen (WR10). Een uitdaging.

In het vrouwendubbel spelen Debora Jille en Cheryl Seinen (WR62) tegen singelaars Beatriz Corrales en Clara Azurmendi (WR57) uit Spanje. De Zuid-Europese dames zijn in coronatijd samen gaan dubbelen en doen dat vooralsnog met meer succes dan het Nederlandse koppel. Corrales en Azurmendi hebben echter geen Cheryl Seinen, misschien wel het belangrijkste verschil.

Olympiërs Selena Piek en Robin Tabeling (WR20) treffen Japanners Yuki Kaneko en Misaki Matsutomo (WR17). De laatste confrontatie was tijdens de German Open 2019 toen Piek - inmiddels de enige 30-plusser op het veld - met Tabeling in twee games won van het Aziatische koppel.

Klik hier voor de toernooipagina.

UPDATE: In een eerdere versie van dit artikel stond vermeld dat Ties van der Lecq voor het eerst deelnam.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!