clubzoeker

Finale landskampioenschap Badminton Eredivisie tussen Almere en Duinwijck

Finale landskampioenschap Badminton Eredivisie tussen Almere en Duinwijck

Zondag 13 maart 2022 werd in Haarlem besloten wie de finale om het landskampioenschap van de Nederlandse Badminton Eredivisie 2021-2022 gaan spelen. Duinwijck was wederom te sterk voor de uiteindelijke underdog Drop Shot en zal het daardoor 26 maart a.s. mogen opnemen tegen Almere.

SportSport

Maak kennis met Quinn Jens!

Gelijk aan gisteren waren de Haarlemse dubbels te sterk voor Drop Shot. In de thuishal hadden Ties van der Lecq en Brian Wassink in tegenstelling tot een dag eerder slechts twee games nodig om Wessel van der Aar en Lars Kros te verslaan. Debora Jille en Selena Piek herhaalden hun trucje tegen Alyssa Tirtosentono en Novi Wieland.

Ook Joran Kweekel pakte opnieuw in twee games de eerste mannenenkel tegen Finn Achthoven en Russin Natalia Perminova moest wederom alles uit de kast halen om Chloë Mayer eronder te houden.

In het tweede enkelspel was good old Dicky Palyama uit de spreekwoordelijke mottenballen gehaald om Jordy Hilbink de duimschroeven aan te draaien. Dat lukte de negenvoudig Nederlands Kampioen niet op tijd (21-11, 21-19). Dounia Pelupessy was in betere doen dan gisteren en had de eer het verlossende punt binnen te slaan tegen een sterk spelende Jaymie Laurens: tweemaal 21-18.

Ties en Debora stonden voor de vorm nog tegenover Joran en Alyssa, maar rond 9-3 was het duidelijk hoe de kaas in Haarlem gemaakt wordt en staakten zij de wedstrijd.

Feest voor de ploeg in Haarlem, zij gaan door naar de finale in Den Haag. Drop Shot zal er ongetwijfeld ook bij zijn, maar dan als toeschouwer om de apotheose van de Nederlandse Badminton Eredivisie seizoen 2021-2022 te aanschouwen vanaf de zijlijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Almere boekt kleine overwinning op jubilaris Drop Shot

Zondag de tweede wedstrijd van het dubbelweekend, uit in Den Haag tegen Drop Shot. Na een aantal spannende partijen waren er…

23 oktober 2022

Werk aan de winkel voor Smashing

Werk aan de winkel voor Smashing

Na de wedstrijden tegen de huidige nummers een, twee én drie van de competitie, hoopten we dit weekend wat meer punten te…

3 oktober 2022

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

Gelijkspel en zege voor DKC in dubbelweekend Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC heeft elf punten overgehouden aan het dubbelweekend in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Zaterdag stond er in de topper…

3 oktober 2022

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

VELO laat zes punten achter in Den Haag bij jubilerend Drop Shot

De badmintonners van VELO hebben de eerste wedstrijd van het dubbelweekend afgesloten met een 2-6 nederlaag tegen de Haagse club…

2 oktober 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!