clubzoeker

Duinwijck verslaat Drop Shot in eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck verslaat Drop Shot in eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Het Haagse Drop Shot moest zaterdagavond 12 maart 2022 in eigen huis toezien hoe gastteam Duinwijck er met de winst vandoor ging. Alle dubbelspelen kwamen in Haarlemse handen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlandse Badminton Eredivisie finale om het landskampioenschap wordt uitgevochten door Almere (reeds geplaatst) en Drop Shot of Duinwijck. In de eerste van twee halve finale playoffs werd alvast een klap uitgedeeld aan Drop Shot.

Ties van der Lecq en Brian Wassink moesten diep gaan tegen thuisspelers Joran Kweekel en Wessel van der Aar. In drie zwaar bevochten games (16-21, 22-20, 19-21) trokken de Duinwijckers de eerste zege naar zich toe. Voor Debora Jille en Selena Piek waren Drop Shotters Alyssa Tirtosentono en Novi Wieland niet meer dan een zoet drop op een dienblad: 16-21, 7-21.

Haagse enkelaars pakken punten

In het enkelspel kwam er gelukkig wel tegenstand vanuit het thuiskamp: Joran Kweekel won zakelijk met 21-17, 21-11 van Finn Achthoven en Natalia Perminova tekende met het nodige stunt- en vliegwerk tegen Chloë Mayer voor het tweede punt (15-21, 22-20, 21-17).

Op een 2-2 tussenstand was het aan Lars Kros en Jaymie Laurens om Drop Shot op voorsprong te brengen. Jordy Hilbink van Duinwijck gooide roet in het eten van Lars (19-21, 21-10, 18-21). Jaymie Laurens liet zien een waardig tweede dame te zijn en serveerde de Zwitserse Dounia Pelupessy af in twee games (23-21, 21-14).

Voor beide teams was het met het ingaan van de gemengddubbels nog mogelijk voor winst. De Duinwijck dominantie was echter te proeven in de lucht. Brian Wassink en Selena Piek rolden over Lars Kros en Jaymie Laurens heen (13-21, 11-21). Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono boden fragmentarisch meer weerstand, maar ook daar waren het Duinwijck-spelers (Ties en Debora) die het afmaakten in twee games: 16-21, 15-21.

Eerste winst in de zak voor Duinwijck

Duinwijck is met deze eerste 3-5 winst in het halve finale playoffs weekend van de Nederlandse Badminton Eredivisie 2021-2022 uitstekend in positie om toe te werken naar een plek in de uiteindelijke finale. Vandaag, zondag 13 maart 2022, is de laatste kans voor Drop Shot om in Haarlem de boel op z'n kop te zetten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!