clubzoeker

Duinwijck verslaat Drop Shot in eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Duinwijck verslaat Drop Shot in eerste halve finale Nederlandse Badminton Eredivisie

Het Haagse Drop Shot moest zaterdagavond 12 maart 2022 in eigen huis toezien hoe gastteam Duinwijck er met de winst vandoor ging. Alle dubbelspelen kwamen in Haarlemse handen.

clubzoeker

Ken je BadmintonBoZ al?

De Nederlandse Badminton Eredivisie finale om het landskampioenschap wordt uitgevochten door Almere (reeds geplaatst) en Drop Shot of Duinwijck. In de eerste van twee halve finale playoffs werd alvast een klap uitgedeeld aan Drop Shot.

Ties van der Lecq en Brian Wassink moesten diep gaan tegen thuisspelers Joran Kweekel en Wessel van der Aar. In drie zwaar bevochten games (16-21, 22-20, 19-21) trokken de Duinwijckers de eerste zege naar zich toe. Voor Debora Jille en Selena Piek waren Drop Shotters Alyssa Tirtosentono en Novi Wieland niet meer dan een zoet drop op een dienblad: 16-21, 7-21.

Haagse enkelaars pakken punten

In het enkelspel kwam er gelukkig wel tegenstand vanuit het thuiskamp: Joran Kweekel won zakelijk met 21-17, 21-11 van Finn Achthoven en Natalia Perminova tekende met het nodige stunt- en vliegwerk tegen Chloë Mayer voor het tweede punt (15-21, 22-20, 21-17).

Op een 2-2 tussenstand was het aan Lars Kros en Jaymie Laurens om Drop Shot op voorsprong te brengen. Jordy Hilbink van Duinwijck gooide roet in het eten van Lars (19-21, 21-10, 18-21). Jaymie Laurens liet zien een waardig tweede dame te zijn en serveerde de Zwitserse Dounia Pelupessy af in twee games (23-21, 21-14).

Voor beide teams was het met het ingaan van de gemengddubbels nog mogelijk voor winst. De Duinwijck dominantie was echter te proeven in de lucht. Brian Wassink en Selena Piek rolden over Lars Kros en Jaymie Laurens heen (13-21, 11-21). Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono boden fragmentarisch meer weerstand, maar ook daar waren het Duinwijck-spelers (Ties en Debora) die het afmaakten in twee games: 16-21, 15-21.

Eerste winst in de zak voor Duinwijck

Duinwijck is met deze eerste 3-5 winst in het halve finale playoffs weekend van de Nederlandse Badminton Eredivisie 2021-2022 uitstekend in positie om toe te werken naar een plek in de uiteindelijke finale. Vandaag, zondag 13 maart 2022, is de laatste kans voor Drop Shot om in Haarlem de boel op z'n kop te zetten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!