SportSport

Zes redenen om te kiezen voor badminton

Zes redenen om te kiezen voor badminton

Badminton is fit, fast en fun: een snelle racketsport die door jong en oud beoefend kan worden. In dit artikel leer je over zes belangrijke redenen waarom ook jij voor badminton zou moeten kiezen!

SportSport

Ken je BC Vrij Uit al?

1. Leeftijd maakt niet uit: badminton is voor elke leeftijd!

De allerjongsten kunnen beginnen met badminiton of bamito om kennis te maken met de badmintonsport. Vanaf ongeveer 7 jaar kunnen de meeste kinderen al goed uit de voeten met een grotemensen-racket. Bij menig badmintonclub zijn er mensen tot ver in de zeventig, soms zelfs tachtig jaar die nog spelen!

2. Badmintonnen is bewegen: je staat bijna niet stil en bent actief bezig.

Vooral als je een hele dag in de schoolbanken hebt gezeten of als je een kantoorbaan hebt, dan is het heerlijk om één of meerdere keren per week tegen een badmintonshuttle te slaan. Badminton is de perfecte sport voor mensen met een 'zittend' bestaan.

3. Badminton stelt je op de proef: hoe zijn jouw reflexen?

Als snelste racketsport ter wereld, vraagt badminton veel van jouw reactievermogen. De shuttle kan soms vliegensvlug weer terugkomen! Daarnaast worden je uithoudingsvermogen en lenigheid danig getest, want rally's kunnen soms wel meer dan tien slagen duren.

4. Badminton is erg toegankelijk: je hebt weinig nodig.

Met een badmintonracket en shuttle kun je al badmintonnen. In heel Nederland zijn er badmintonverenigingen waar je je bij kunt aansluiten en waar je niet alleen de basisvaardigheden leert maar ook de eenvoudige spelregels.

5. Badmintonclubs heten je van harte welkom

In je eentje kun je niet badmintonnen, dus je hebt altijd andere spelers nodig. Wanneer je je aanmeldt als proeflid bij een badmintonclub, dan word je altijd hartelijk opgevangen. Je maakt niet alleen kennis met een nieuwe sport, maar leert ook nieuwe mensen kennen.

6. Badmintoncompetitie voor alle niveaus

Naast de vrijspeel-momentjes bieden veel badmintonclubs ook competitie aan. Dan speel je met jouw teamgenoten thuiswedstrijden en uitwedstrijden tegen teams van andere badmintonclubs. Je bent op een sociale én prestatieve manier met badminton bezig en leert intussen steeds meer badmintonliefhebbers kennen. Win-win!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!