SportSport

Zes redenen om te kiezen voor badminton

Zes redenen om te kiezen voor badminton

Badminton is fit, fast en fun: een snelle racketsport die door jong en oud beoefend kan worden. In dit artikel leer je over zes belangrijke redenen waarom ook jij voor badminton zou moeten kiezen!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

1. Leeftijd maakt niet uit: badminton is voor elke leeftijd!

De allerjongsten kunnen beginnen met badminiton of bamito om kennis te maken met de badmintonsport. Vanaf ongeveer 7 jaar kunnen de meeste kinderen al goed uit de voeten met een grotemensen-racket. Bij menig badmintonclub zijn er mensen tot ver in de zeventig, soms zelfs tachtig jaar die nog spelen!

2. Badmintonnen is bewegen: je staat bijna niet stil en bent actief bezig.

Vooral als je een hele dag in de schoolbanken hebt gezeten of als je een kantoorbaan hebt, dan is het heerlijk om één of meerdere keren per week tegen een badmintonshuttle te slaan. Badminton is de perfecte sport voor mensen met een 'zittend' bestaan.

3. Badminton stelt je op de proef: hoe zijn jouw reflexen?

Als snelste racketsport ter wereld, vraagt badminton veel van jouw reactievermogen. De shuttle kan soms vliegensvlug weer terugkomen! Daarnaast worden je uithoudingsvermogen en lenigheid danig getest, want rally's kunnen soms wel meer dan tien slagen duren.

4. Badminton is erg toegankelijk: je hebt weinig nodig.

Met een badmintonracket en shuttle kun je al badmintonnen. In heel Nederland zijn er badmintonverenigingen waar je je bij kunt aansluiten en waar je niet alleen de basisvaardigheden leert maar ook de eenvoudige spelregels.

5. Badmintonclubs heten je van harte welkom

In je eentje kun je niet badmintonnen, dus je hebt altijd andere spelers nodig. Wanneer je je aanmeldt als proeflid bij een badmintonclub, dan word je altijd hartelijk opgevangen. Je maakt niet alleen kennis met een nieuwe sport, maar leert ook nieuwe mensen kennen.

6. Badmintoncompetitie voor alle niveaus

Naast de vrijspeel-momentjes bieden veel badmintonclubs ook competitie aan. Dan speel je met jouw teamgenoten thuiswedstrijden en uitwedstrijden tegen teams van andere badmintonclubs. Je bent op een sociale én prestatieve manier met badminton bezig en leert intussen steeds meer badmintonliefhebbers kennen. Win-win!

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!