SportSport

Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Woensdag 23 maart gaat het hoofdtoernooi van de Swiss Open 2022 in Basel van start en topsingelaars Mark Caljouw en Gayle Mahulette verschijnen aan de startlijn. Het BWF World Tour Super 300 toernooi biedt US$ 180,000 prijzengeld.

clubzoeker

Maak kennis met Debora Jille!

Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR25) speelt in Basel tegen de Zweed Felix Burestedt (WR59). Tijdens het EK van 2021 moest Caljouw drie games strijden om te winnen. Burestedt heeft nog weinig toernooiritme dit jaar, wellicht dat Caljouw daar profijt uit kan halen.

Elders in het enkelspel neemt regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette (WR119) het op tegen meervoudig Olympiër Lianne Tan (WR36). Tijdens het EK van 2021 rekende Tan met 24-22 en 21-9 met Mahulette af, die oorspronkeljik op de reservelijst van dit toernooi stond. De Zuiderbuur heeft dus de betere papieren deze week.

De in Zwitserland woonachtige Soraya de Visch Eijbergen laat opvallend genoeg hét toernooi van haar huidige thuisland aan zich voorbij gaan.

In het vrouwendubbel spelen Debora Jille en Cheryl Seinen (WR51) tegen Engelse dames Jessica Pugh en Chloe Birch (WR232). De ranking van de Britten is echter misleidend: Birch stond in Tokyo nog met Lauren Smith (WR12) te pluimballen.

Ties van der Lecq, Ruben Jille, Selena Piek, Robin Tabeling en Joran Kweekel staan wel op de deelnemerslijst van de Swiss Open 2022, maar nemen niet deel.

Klik hier voor een overzicht van alle wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!