Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Woensdag 23 maart gaat het hoofdtoernooi van de Swiss Open 2022 in Basel van start en topsingelaars Mark Caljouw en Gayle Mahulette verschijnen aan de startlijn. Het BWF World Tour Super 300 toernooi biedt US$ 180,000 prijzengeld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR25) speelt in Basel tegen de Zweed Felix Burestedt (WR59). Tijdens het EK van 2021 moest Caljouw drie games strijden om te winnen. Burestedt heeft nog weinig toernooiritme dit jaar, wellicht dat Caljouw daar profijt uit kan halen.

Elders in het enkelspel neemt regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette (WR119) het op tegen meervoudig Olympiër Lianne Tan (WR36). Tijdens het EK van 2021 rekende Tan met 24-22 en 21-9 met Mahulette af, die oorspronkeljik op de reservelijst van dit toernooi stond. De Zuiderbuur heeft dus de betere papieren deze week.

De in Zwitserland woonachtige Soraya de Visch Eijbergen laat opvallend genoeg hét toernooi van haar huidige thuisland aan zich voorbij gaan.

In het vrouwendubbel spelen Debora Jille en Cheryl Seinen (WR51) tegen Engelse dames Jessica Pugh en Chloe Birch (WR232). De ranking van de Britten is echter misleidend: Birch stond in Tokyo nog met Lauren Smith (WR12) te pluimballen.

Ties van der Lecq, Ruben Jille, Selena Piek, Robin Tabeling en Joran Kweekel staan wel op de deelnemerslijst van de Swiss Open 2022, maar nemen niet deel.

Klik hier voor een overzicht van alle wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!