Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Swiss Open 2022 van start met klein clubje Nederlanders

Woensdag 23 maart gaat het hoofdtoernooi van de Swiss Open 2022 in Basel van start en topsingelaars Mark Caljouw en Gayle Mahulette verschijnen aan de startlijn. Het BWF World Tour Super 300 toernooi biedt US$ 180,000 prijzengeld.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR25) speelt in Basel tegen de Zweed Felix Burestedt (WR59). Tijdens het EK van 2021 moest Caljouw drie games strijden om te winnen. Burestedt heeft nog weinig toernooiritme dit jaar, wellicht dat Caljouw daar profijt uit kan halen.

Elders in het enkelspel neemt regerend Nederlands Kampioene Gayle Mahulette (WR119) het op tegen meervoudig Olympiër Lianne Tan (WR36). Tijdens het EK van 2021 rekende Tan met 24-22 en 21-9 met Mahulette af, die oorspronkeljik op de reservelijst van dit toernooi stond. De Zuiderbuur heeft dus de betere papieren deze week.

De in Zwitserland woonachtige Soraya de Visch Eijbergen laat opvallend genoeg hét toernooi van haar huidige thuisland aan zich voorbij gaan.

In het vrouwendubbel spelen Debora Jille en Cheryl Seinen (WR51) tegen Engelse dames Jessica Pugh en Chloe Birch (WR232). De ranking van de Britten is echter misleidend: Birch stond in Tokyo nog met Lauren Smith (WR12) te pluimballen.

Ties van der Lecq, Ruben Jille, Selena Piek, Robin Tabeling en Joran Kweekel staan wel op de deelnemerslijst van de Swiss Open 2022, maar nemen niet deel.

Klik hier voor een overzicht van alle wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Licentiewaardige bijscholing op zaterdag 2 maart in Haarlem

Op zaterdag 2 maart organiseren de VBO en Badminton Nederland de bijscholing Trainers Congres Dutch Junior 2024. De dag wordt…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!