clubzoeker

Badmintonclubs veroordeeld tot Badminton Nederland?

Badmintonclubs veroordeeld tot Badminton Nederland?

We verkopen of bieden 14 producten en diensten aan en onze klanten willen er 12 niet hebben, zo blijkt uit de Verenigingsmonitor 2021. We we zitten op het goede spoor, want twee - competitie en toernooien - zijn goed.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nee, ze zijn niet goed, maar de klanten kunnen er niet omheen. Je moet ze wel hebben, anders mag je niet meedoen met hetgeen waarvoor je in het leven bent geroepen als badmintonclub.

Dus alle dingen die MOETEN brengen het geld binnen voor alle rare dingen die er worden verzonnen die niemand wil hebben en waarmee je dus geld verliest.

Is het gek dat het niet goed gaat met het badminton in Nederland? Een product dat ze niet aanbieden en waar alle clubs om zitten te springen, dat is een goede trainersopleiding. 76% van de clubs heeft namelijk geen gediplomeerde trainer en dat terwijl de trainer er voor moet zorgen dat het beter gaat met onze sport. Je hoeft net als ik niet eens naar school te zijn geweest om deze optelsom te maken. We hebben hele knappe koppen rondlopen bij BNL met een universitaire opleiding die er niets van snappen.

Misschien heb je wel de domme mensen zoals ik nodig om te laten zien dat de keizer in zijn blote reet rondloopt.

In podcasts hoor ik dat we op de goede weg zijn en dat het gat tussen Nederland en Azië kleiner wordt. Ik heb geen idee waar ze het over hebben, maar het is niet te plaatsen in deze tijd. Ik zie geen enkele vooruitgang anders dat er nu een bondscoach is met gezond verstand. Als je niet kan zien dat we zelf het beste in huis hebben dat we ons maar kunnen wensen, zoals je ook kan horen in de podcast, dan ben je hopeloos verloren.

Wat zegt het als kinderen van 11 een U19 toernooi winnen? Of dat kinderen in het algemeen senioren toernooien moeten spelen? Dat is dat we helemaal NIETS hebben aan talent. We verliezen in de 6 nations met 0 (dat is NUL) gewonnen wedstrijden en de conclusie is dat onze spelers geen kracht genoeg hebben en dus aan krachttraining moeten gaan doen.

Dat is als trainer je eigen incompetentie laten zien, want als je voetenwerk niet goed is en je dus niet goed bij de shuttle kan komen dan is je techniek ook slecht. Met meer kracht ga je het slechte spel alleen maar krachtiger uitvoeren. Maar als nationale en RTC trainer heb je wel je verantwoordelijkheid van je af geworpen en je incompetentie verborgen.

Ik hoop dat de nieuwe voorzitter er een is die aan crisismanagement kan doen, want hij heeft het heel erg hard nodig.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!