clubzoeker

Vijf Nederlanders naar Indonesia Masters in Jakarta

Vijf Nederlanders naar Indonesia Masters in Jakarta

Deze week gaat de Daihatsu Indonesia Masters 2022 van start in Jakarta, een BWF World Tour Super 500 toernooi met US$ 360,000 prijzengeld. Nederland is met vijf spelers vertegenwoordigd op Java.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er wordt gespeeld in de legendarische Istora hal met ongetwijfeld oorverdovende aanwezigheid van de Indonesische fans.

DKC-speler Mark Caljouw (WR27) staat in dezelfde helft van het afvalschema als Viktor Axelsen (first seed) en begint ronde 1 tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Het vrouwenkelspel moet het doen zonder Nederlandse dames.

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen (WR41) spelen in de eerste ronde tegen locals Apriyani Rahayu en Siti Fadia Silva Ramadhanti. Op papier nog geen ranglijstpositie, maar Apriyani was samen met Greysia Polii nummer 6 van de wereld en Siti Fadia stond 27e met Ribka Sugiarto. Onze landgenotes krijgen dus met zeer forse tegenstand te maken.

In het gemengddubbel zien we Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek (WR21) tegenover Tse Ying Suet en Tang Chun Man uit Hongkong (WR7). De onderlinge head-to-head is 1-1, maar de laatste confrontatie was in 2019. Robin en Selena hebben al vaker bewezen zich te kunnen meten met de top 20 spelers, wie weet zorgen ze in Indonesië voor een verrassing.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

Tabeling en Piek door naar tweede ronde Malaysia Open

In een spannende driesetter - driegamer voor de puristen - hebben Robin Tabeling en dubbelpartner Selena Piek hun eerste partij…

29 juni 2022

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Oranje ploeg actief in Kuala Lumpur

Cheryl Seinen en Debora Jille zijn terug in Europa, maar voor dubbelaars Tabeling-Piek en Jille-Van der Lecq en singelaar Mark…

27 juni 2022

Wanneer passie een handicap wordt

Wanneer passie een handicap wordt

In ons land is er geen plaats voor mensen met een passie voor onze sport, want de mensen zonder enige emotionele passie hebben de…

25 juni 2022

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Ook in 2022 zomerbadminton op meer dan 20 locaties in heel Nederland!

Is de sporthal van jouw badmintonclub deze zomer gesloten, maar wil je toch lekker doorsporten? Op de officiële…

25 juni 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!