SportSport

Vijf Nederlanders naar Indonesia Masters in Jakarta

Vijf Nederlanders naar Indonesia Masters in Jakarta

Deze week gaat de Daihatsu Indonesia Masters 2022 van start in Jakarta, een BWF World Tour Super 500 toernooi met US$ 360,000 prijzengeld. Nederland is met vijf spelers vertegenwoordigd op Java.

Maak kennis met Pim van Veghel!

Er wordt gespeeld in de legendarische Istora hal met ongetwijfeld oorverdovende aanwezigheid van de Indonesische fans.

DKC-speler Mark Caljouw (WR27) staat in dezelfde helft van het afvalschema als Viktor Axelsen (first seed) en begint ronde 1 tegen een speler uit het kwalificatietoernooi. Het vrouwenkelspel moet het doen zonder Nederlandse dames.

Vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen (WR41) spelen in de eerste ronde tegen locals Apriyani Rahayu en Siti Fadia Silva Ramadhanti. Op papier nog geen ranglijstpositie, maar Apriyani was samen met Greysia Polii nummer 6 van de wereld en Siti Fadia stond 27e met Ribka Sugiarto. Onze landgenotes krijgen dus met zeer forse tegenstand te maken.

In het gemengddubbel zien we Olympiërs Robin Tabeling en Selena Piek (WR21) tegenover Tse Ying Suet en Tang Chun Man uit Hongkong (WR7). De onderlinge head-to-head is 1-1, maar de laatste confrontatie was in 2019. Robin en Selena hebben al vaker bewezen zich te kunnen meten met de top 20 spelers, wie weet zorgen ze in Indonesië voor een verrassing.

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!