clubzoeker

GEZOCHT: leden werkgroep Diversiteit en Inclusie

GEZOCHT: leden werkgroep Diversiteit en Inclusie

Wil jij een bijdrage leveren aan een diverse en inclusieve sportcultuur binnen badmintonnend Nederland? Dan zijn we op zoek naar jou! We zoeken leden voor de werkgroep Diversiteit & Inclusie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wat is Diversiteit & Inclusie?

Diversity is being invited to the party inclusion is being asked to dance.

Zoals de quote al doet vermoeden draait het om participatie. Onder diversiteit verstaan we alle aspecten waarop mensen kunnen verschillen, zowel zichtbaar (geslacht, etniciteit) als onzichtbaar (competenties, kennis, vaardigheden). Inclusie gaat over dat iedereen op een fijne en veilige manier onder andere sport, badminton, kan beoefenen die men leuk vindt.

Achtergrond

In 2021 ondertekenden we samen met zo'n dertig andere sportbonden het Charter Diversiteit van NOC*NSF. Hiermee spraken we de intentie uit om aan de slag te gaan met dit onderwerp. Eind 2021 hebben we voor dit jaar een Plan van Aanpak opgesteld. De voornaamste pijlers voor dit jaar zijn Para-badminton en Oldstars, aangezien we al ervaring hebben met deze onderwerpen.

Werkgroep

Om invulling te geven aan het Plan van Aanpak hebben we begin dit jaar een werkgroep opgezet. Momenteel bestaat de werkgroep uit zes leden. De werkgroep Diversiteit & Inclusie is een strategisch en beleidsmatig adviesorgaan en ontwikkelt samen met de bond het concept voor een meerjarenbeleid.

De werkgroep komt zes keer per jaar bij elkaar. Dit betreft vijf online vergaderingen van maximaal twee uur en een fysieke bijeenkomst tijdens een evenement.

What's in it for me?

Door deel uit te maken van de werkgroep draag je niet alleen je steentje bij aan een diverse en inclusieve badmintonwereld, maar vergroot je tegelijkertijd je netwerk en kun je jezelf ontwikkelen op strategisch gebied. Daarnaast ontvang je de van toepassing zijnde vergoedingen uit de vrijwilligersvoorwaarden van Badminton Nederland.

Join us!

Ben je enthousiast of wil je meer weten? Neem dan contact op met Dennis van Putten via dvputten@badminton.nl. Reageren kan tot en met maandag 22 augustus 2022.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!