SportSport

In welke poule zit jouw badmintonteam komend competitieseizoen?

In welke poule zit jouw badmintonteam komend competitieseizoen?

De indeling van de Bondscompetitie 2022-2023 is gepubliceerd op badmintonnederland.toernooi.nl en zijn ook de speeldagen en speeltijden ingevoerd. Mochten er speeldagen en speeltijden zijn die niet kloppen dan horen wij dat graag. Dit kan door een e-mail te sturen naar competitie@badminton.nl.

clubzoeker

Maak kennis met Selena Piek!

Wedstrijden die binnen de speelweek een andere dag of tijd krijgen kun je gewoon doorgeven en dit wordt dan aangepast. Als er wedstrijden zijn die worden verplaatst naar een reserveweekend dan kan een wedstrijd worden verplaatst op twee manieren:

  • 1. De tegenstander geeft per e-mail akkoord voor het verplaatsen van de wedstrijd.
  • 2. Er is een verklaring van de verhurende instantie dat de accommodatie niet beschikbaar is.

In beide gevallen dient er een akkoord gegeven te worden door de Landelijke Commissie Wedstrijdzaken (LCW). Dit om te voorkomen dat teams in een reserveweekend twee of meer wedstrijden spelen.

Daarnaast is het mogelijk om een wedstrijd te verplaatsen naar een vrije competitie week. Daarvoor is altijd de toestemming nodig van de tegenstander. Ook daarvoor geldt dat de LCW altijd akkoord dient te geven voor het verplaatsen van de wedstrijd.

Invoeren spelers

Het is nu ook mogelijk om de spelers in te voeren in de teams. De spelers dienen voor 31 augustus 2022 te zijn ingevoerd, waarbij in de 1e t/m 9e divisie elk team uit tenminste twee mannelijke en twee vrouwelijke vastspelers bestaat. Let op! Doe dit via de teampagina en dan de optie spelers. Doe dit niet via een opstelling van het wedstrijdformulier want dan worden ze niet gezien als vastspeler van het team. Controleer ook vooraf of de opgegeven spelers nog lid zijn van Badminton Nederland.

Invalranglijst

De invalranglijst voor het invallen van de Derde Divisie tot en met de Eredivisie wordt uiterlijk 31 juli naar de verenigingen gestuurd die uitkomen in de Ere- tot en met Derde Divisie.

Klik hier voor de Bondscompetitie 2022-2023.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Alida Chen en Amy Tan verrassen in vrouwenenkel op NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 hebben Alida Chen en Amy Tan voor een verrassing gezorgd in het vrouwenenkel. In Topsportcentrum Almere…

4 februari 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Titelfavorieten naar kwartfinales NK Badminton 2023

Op het NK Badminton 2023 in Topsportcentrum Almere hebben de titelfavorieten geen fout gemaakt in de eerste ronde.

4 februari 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!