clubzoeker

Gaat Dennis Eversdijk zijn brood verdienen als badmintonspeler?

Gaat Dennis Eversdijk zijn brood verdienen als badmintonspeler?

Na acht weken lang dag in dag uit hard te werken in tropische temperaturen verwacht je daar ook resultaat van te zien in je spel natuurlijk. Nu mijn acht weken erop zitten durf ik wel te zeggen dat ik grote stappen heb gemaakt in badminton.

clubzoeker

Maak kennis met Kirsten de Wit!

Echter is er een groot verschil in dingen tijdens de training kunnen doen en tijdens de wedstrijd kunnen uitvoeren. Ook al zie ik veel dingen terugkomen in wedstrijden bestaat er nog altijd een groot verschil tussen wat er in trainingen en wedstrijden lukt.

Dit verschil kan je verkleinen door veel wedstrijden te spelen en je focuspunten in de wedstrijd proberen te brengen. Maar ook heeft Huynh mij een aantal mooie adviezen meegegeven met haar enorme ervaring als speelster. En een van de belangrijkste was: patience. Het heeft ook gewoonweg tijd nodig om alles wat je leert in je wedstrijden en resultaten naar voren te laten komen, laat je dan niet frustreren dat het (nog) niet lukt.

Ik heb de ambitie om mijn brood te verdienen als badmintonspeler al een lange tijd losgelaten. Je zult dan misschien denken: Waarom dan jezelf afmatten bij Ron en Huynh voor 8 weken? Ik geloof dat naast beter worden in badminton er nog veel meer (en belangrijkere) dingen terecht komen van een reis zoals de mijne. En beter worden in badminton is mooi meegenomen.

Je leert bijvoorbeeld veel over een andere cultuur. En dit geeft je ook een andere kijk op hoe goed we het eigenlijk hebben in Nederland. In Vietnam spelen ze soms op een betonnen vloer met kuilen en komen spelers naar een training met één racket dat ze delen en je hoort ze geen seconde klagen. Dan ga je de volgende keer toch twee keer denken voordat je je racket weer eens door de lucht gooit omdat je je emoties niet in bedwang hebt.

Ook zijn er veel eigenschappen die nodig zijn om te presteren in de training handig in meer aspecten van je leven. Je leert je (fysieke) limiet kennen en daarmee ontwikkel je een doorzettingsvermogen. Je leert te denken en keuzes te maken onder druk, en belangrijker nog, in oplossingen te denken als het niet gaat hoe je wilt. Deze elementen helpen je op de badmintonbaan, maar ik geloof ook dat dit je zal helpen in de rest van je leven buiten de sport.

En tot slot moet je niet onderschatten hoe belangrijk de contacten zijn die je maakt met de sport. Dankzij badminton heb ik vrienden over heel de wereld die ik anders nooit had ontmoet. Ook al spreek je soms niet eens een gezamenlijke taal is badminton voldoende om met elkaar in contact te komen en plezier te maken.

Ik ben tevreden over mijn vooruitgang in badminton tijdens deze twee maanden, maar ik ben misschien nog wel blijer met de persoonlijke vooruitgang die ik bij Ron en Huynh in Vietnam heb doorgemaakt. Ik heb weer genoeg waaraan ik wil werken en nu ook een beter idee hoe ik dat wil gaan doen.

En door er even tussenuit te knijpen voor twee maanden heb ik er ook weer echt zin in om aan mijn doelen te werken, en ditmaal meer te genieten van de weg dan alleen te letten op het einddoel.

Bedankt voor het meelezen met mijn reis in Azië. Ik heb er enorm van genoten. Als je vragen hebt of meer wilt weten over mijn reis, stuur me gerust een berichtje.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!