SportSport

Gaat Dennis Eversdijk zijn brood verdienen als badmintonspeler?

Gaat Dennis Eversdijk zijn brood verdienen als badmintonspeler?

Na acht weken lang dag in dag uit hard te werken in tropische temperaturen verwacht je daar ook resultaat van te zien in je spel natuurlijk. Nu mijn acht weken erop zitten durf ik wel te zeggen dat ik grote stappen heb gemaakt in badminton.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Echter is er een groot verschil in dingen tijdens de training kunnen doen en tijdens de wedstrijd kunnen uitvoeren. Ook al zie ik veel dingen terugkomen in wedstrijden bestaat er nog altijd een groot verschil tussen wat er in trainingen en wedstrijden lukt.

Dit verschil kan je verkleinen door veel wedstrijden te spelen en je focuspunten in de wedstrijd proberen te brengen. Maar ook heeft Huynh mij een aantal mooie adviezen meegegeven met haar enorme ervaring als speelster. En een van de belangrijkste was: patience. Het heeft ook gewoonweg tijd nodig om alles wat je leert in je wedstrijden en resultaten naar voren te laten komen, laat je dan niet frustreren dat het (nog) niet lukt.

Ik heb de ambitie om mijn brood te verdienen als badmintonspeler al een lange tijd losgelaten. Je zult dan misschien denken: Waarom dan jezelf afmatten bij Ron en Huynh voor 8 weken? Ik geloof dat naast beter worden in badminton er nog veel meer (en belangrijkere) dingen terecht komen van een reis zoals de mijne. En beter worden in badminton is mooi meegenomen.

Je leert bijvoorbeeld veel over een andere cultuur. En dit geeft je ook een andere kijk op hoe goed we het eigenlijk hebben in Nederland. In Vietnam spelen ze soms op een betonnen vloer met kuilen en komen spelers naar een training met één racket dat ze delen en je hoort ze geen seconde klagen. Dan ga je de volgende keer toch twee keer denken voordat je je racket weer eens door de lucht gooit omdat je je emoties niet in bedwang hebt.

Ook zijn er veel eigenschappen die nodig zijn om te presteren in de training handig in meer aspecten van je leven. Je leert je (fysieke) limiet kennen en daarmee ontwikkel je een doorzettingsvermogen. Je leert te denken en keuzes te maken onder druk, en belangrijker nog, in oplossingen te denken als het niet gaat hoe je wilt. Deze elementen helpen je op de badmintonbaan, maar ik geloof ook dat dit je zal helpen in de rest van je leven buiten de sport.

En tot slot moet je niet onderschatten hoe belangrijk de contacten zijn die je maakt met de sport. Dankzij badminton heb ik vrienden over heel de wereld die ik anders nooit had ontmoet. Ook al spreek je soms niet eens een gezamenlijke taal is badminton voldoende om met elkaar in contact te komen en plezier te maken.

Ik ben tevreden over mijn vooruitgang in badminton tijdens deze twee maanden, maar ik ben misschien nog wel blijer met de persoonlijke vooruitgang die ik bij Ron en Huynh in Vietnam heb doorgemaakt. Ik heb weer genoeg waaraan ik wil werken en nu ook een beter idee hoe ik dat wil gaan doen.

En door er even tussenuit te knijpen voor twee maanden heb ik er ook weer echt zin in om aan mijn doelen te werken, en ditmaal meer te genieten van de weg dan alleen te letten op het einddoel.

Bedankt voor het meelezen met mijn reis in Azië. Ik heb er enorm van genoten. Als je vragen hebt of meer wilt weten over mijn reis, stuur me gerust een berichtje.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!