SportSport

Almere stoomt door in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere stoomt door in Nederlandse Badminton Eredivisie

Na de overwinning vorige week thuis tegen Roosterse moest deze week worden afgereisd naar Hoorn. Ook hier werd een 8-0 overwinning gepakt waardoor Almere nog steeds zonder puntverlies is. De negen spelers die vandaag stonden opgesteld hadden afgelopen week allemaal een internationaal toernooi gespeeld wat toch een ander soort focus, beleving is en ook een ander soort vermoeidheid.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Coach Dave Khodabux had het team dan ook vooraf benadrukt om in ieder geval gelijk aan het begin van de wedstrijden de focus te pakken, wat zeker aan het begin van de wedstrijden ook goed lukte, aldus de coach.

De opstelling van Almere was gelijk aan die van vorige week met één wijziging, Kirsten de Wit speelde het damesdubbel in plaats van Cheryl Seinen, die vandaag als tweede coach fungeerde.

Door personele problemen aan de kant van Hoornse had coach Mike van Daal in het herendubbel Florian van Langen en Rik Boots, beiden uitkomend in het 5e team van Hoornse (5e divisie) opgesteld. Timo Stoffelen en Dyon van Wijlick wonnen uiteraard makkelijk met 21-3 en 21-4, de punten die de Hoornse boys maakten werden met luid geklap door het Hoornse publiek gevierd. Vaststelling is natuurlijk wel dat deze partij niet helemaal eredivisie waardig was.

Het damesdubbel van Kirsten de Wit en Eleanor O'Donnell tegen Mireille van Daal en Jessica Ottenhoff kende ook geen problemen. Ondanks de ervaring aan de overkant kwamen Hoornse niet onder druk van Kirsten en Eleanor uit en werd er twee keer ruim gewonnen (21-10 en 21-13).

In de eerste heren single speelde Dennis Koppen tegen Joey Muns. Dennis nam gelijk een goede voorsprong van 5 punten. Joey kwam uiteindelijk terug tot op 2 punten (15-13), waarna Dennis het met 21-14 afmaakte. De tweede game liep Dennis snel uit en won makkelijk met 21-8.

Noah Haase speelde een voor het publiek aantrekkelijke partij tegen Dave Veerman, waarbij het publiek genoot van het netspel dat door beide spelers werd aangegaan. Na een solide eerste game (21-16) liep de tweede game meer gelijk op. Noah kwam steeds voor en Dave kwam steeds terug, tot uiteindelijk 15-15. Met 6 punten op rij besliste Noah de partij in zijn voordeel.

De spannendste game kwam op naam van Lauren Middleton tegen Mireille van Daal, zij tekende voor de enige verlenging van de avond. De eerste game ging gelijk op met steeds een maximale voorsprong van 2 punten voor een van de twee speelsters. Na 19-19 bereikte Mireille als eerste de 20, maar was het toch Lauren die met 22-20 aan het langste eind trok. Daarna was het verzet ook gebroken en liep Lauren in de tweede game gelijk uit naar 11-2 en won uiteindelijk met 21-12.

Diede Odijk moest er in de eerste game voor werken tegen Simone Hermsen, maar kwam ondanks wat foutjes eigenlijk niet in problemen (21-17). In de tweede game liep Diede gelijk weg en werd ruimschoots met 21-9 gewonnen.

Alex Vlaar en Eleanor O'Donnell speelde de mix dubbel tegen Joey Muns en Simone Hermsen. Vanaf het begin was het verschil te groot, Alex en Eleanor stuurden Hoornse alle kanten op en wonnen ruim met 21-6 en 21-8.

Dyon van Wijlick en Kirsten de Wit mochten het in de laatste partij opnemen tegen de ervaren Dave Veerman en Jessica Ottenhoff. Met tactisch spel lukt het Hoornse nog om aan het begin een 11-10 voorsprong te pakken, maar daarna konden ze het tempo van Dyon en Kirsten niet meer volgen die uiteindelijk 2 keer met 21-14 wonnen.

vVolgende week wacht Almere de thuiswedstrijd tegen Smashing Wijchen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Smashing speelt eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op zaterdag 30 september speelde Smashing de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen Amersfoort.

1 oktober 2023

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Nederlaag in stadsderby voor DKC

Na twee overwinningen heeft DKC de eerste nederlaag moeten incasseren. De Haagse badmintonners gingen in de stadsderby tegen Drop…

1 oktober 2023

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere pakt koppositie in de Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere heeft zondagmiddag in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen een overtuigende 8-0 overwinning gepakt tegen Roosterse.

1 oktober 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

TeamNL-spelers hoog geplaatst op deelnemerslijst Dutch Open 2023

Vrijdag verscheen de acceptatielijst van de 74e editie van de Yonex Dutch Open in de Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw…

28 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!