clubzoeker

Smashing sprokkelt punten tegen top van Nederland

Smashing sprokkelt punten tegen top van Nederland

De tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen was aangebroken. Smashing mocht het opnemen tegen DKC, die o.a. de twee beste heren van Nederland hadden meegenomen. Ook deze wedstrijd mocht Casper Spaans weer ervaring opdoen vanwege de blessure van Brandon.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Casper en Teun begonnen met de herendubbel tegen Andy Buijk en Mark Caljouw. De eerste set was inkomen, maar de heren verzetten zich sterk in de tweede set. De wedstrijd ging naar de heren van DKC met 13-21 18-21. In de damesdubbel mochten Lieke en Maureen het opnemen tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De dames van Smashing speelde goed, maar trokken vaak net aan het kortste eind. DKC won met 13-21 16-21.

Yannic mocht aan de slag tegen Joran Kweekel. De nummer twee van Nederland had weinig moeite met Yannic, en speelde vooral op de rally. Zodoende ontstond er toch een leuke wedstrijd waarin Yannic voor elk punt kon strijden, die door Joran met 12-21 10-21 werd gewonnen. Op de baan ernaast waren Casper en Mark een soortgelijke wedstrijd aan het spelen. Mark wilde het jonge talent tot het gaatje laten gaan. Geen fout werd gemaakt om de rallies zo lang mogelijk te maken. Ondanks het harde werken van Casper won Mark met 8-21 13-21.

Waar de heren het zwaar hadden, waren er kansen voor de dames in het enkelspel. Leonie vocht tegen Marlies Baan voor elk punt. De lange dames wisten met steile dropshots en diepe clears elkaar het hele veld te laten zien. Leonie wist dit net wat langer vol te houden, en pakte zo haar eerste winst in de Eredivisie met 18-21 21-14 21-18. Ook Lieke trad vol goede moed aan tegen Manon Sibbald. Nooit eerder had Lieke deze single gewonnen, maar ze voelde dat er wat te halen viel. Vol power, en met een aantal zinderende laatste punten trok Lieke net aan het langste eind. Ze won met 21-14 18-21 23-21 en pakte zo het tweede punt voor Smashing.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Ella en Yannic speelden tegen Michiel Kruijt en Flora Wang. Waar de lange Michiel normaliter de rallies volledig naar zich toe kan trekken, wisten Yannic en Ella dat ditmaal goed uit te spelen. Met tactisch spel werd geprobeerd Michiel zoveel mogelijk te vermijden. Helaas lukte het net niet om een derde set af te dwingen, en wonnen Michiel en Flora met 16-21 22-24. Als laatst gingen Teun en Maureen de baan op tegen Gijs Duijs en Alyssa. De jonge tegenstanders waren net een maatje te groot, en wonnen met 16-21 16-21. Eindstand: 2-6 voor DKC.

Na twee thuiswedstrijden te hebben gehad, zal Smashing de komende vier wedstrijden naar de holen van de leeuwen moeten afreizen. Volgende week staat als eerste een reis naar Almere op de planning.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!