Wederom zes punten voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wederom zes punten voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de tweede wedstrijd is voor DKC geëindigd in een 2-6 overwinning. Zaterdagavond pakte de formatie van hoofdtrainer Dennis Lens zes punten uit bij BC Smashing in Wijchen. Ook vorige week, in de Haagse derby tegen Drop Shot, won DKC zes partijen. Hiermee staan de Hagenaars derde op de ranglijst met twaalf punten.

clubzoeker

Ken je BadmintonBoZ al?

In tegenstelling tot het duel met Drop Shot kon Lens nu wel beschikken over een volledige selectie. Kopman Mark Caljouw, die vorig weekend nog competitie speelde in Duitsland, mocht direct opdraven in het mannendubbel samen met Andy Buijk. De heren van DKC kwamen tegen Casper Spaans en Teun Gootzen geen moment echt in de problemen: 21-13 en 21-18. Op de andere baan brachten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan de tussenstand op 0-2 door Lieke Maes en Maureen Zewald in twee games te verslaan.

De mannensingles van DKC vormden eigenlijk geen partij voor Smashing. Caljouw versloeg andermaal Spaans, nu met de cijfers 21-8 en 21-13. Joran Kweekel blies Yannic Smeets met 21-12 en 21-10 van de baan. Uit de vrouwensingles werden ook twee punten verwacht. Maar de Hagenaars kwamen van een koude kermis thuis. In twee absolute thrillers moesten Manon Sibbald (keerde terug na ziekte) en Baan in drie games het onderspit delven tegen respectievelijk Maes en Leonie Rovers. Sibbald verloor de laatste game heel nipt met 23-21. Daarmee kwam de stand op 2-4.

Aan de gemengddubbels van DKC de taak de overwinning binnen te halen. En daar slaagden beide duo's ook in. Gijs Duijs en Tirtosentono zetten Gootzen en Zewald opzij met twee keer 21-16. Het andere Haagse koppel, bestaande uit Michiel Kruijt en Flora Wang, had wat meer moeite met Smeets en Ella Peters, vooral in de tweede game. Die werd na verlenging gepakt, waardoor er geen beslissende derde game niet nodig was. Zo zegevierde DKC met 2-6.

Met twaalf punten uit twee duels bezet DKC een derde plek in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Het gat naar koploper Almere bedraagt vier punten. Volgende week staat er een heuse streekderby op het programma voor DKC. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is VELO uit Wateringen de tegenstander. Op zaterdag 24 september begint deze kraker om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Doek valt voor spinservice in badminton: tot en met de Spelen verboden

Het doek lijkt definitief gevallen voor de spinservice, die de badmintonwereld recentelijk op zijn kop zette. De bijna niet te…

29 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!