SportSport

Wederom zes punten voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wederom zes punten voor DKC in Nederlandse Badminton Eredivisie

Ook de tweede wedstrijd is voor DKC geëindigd in een 2-6 overwinning. Zaterdagavond pakte de formatie van hoofdtrainer Dennis Lens zes punten uit bij BC Smashing in Wijchen. Ook vorige week, in de Haagse derby tegen Drop Shot, won DKC zes partijen. Hiermee staan de Hagenaars derde op de ranglijst met twaalf punten.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In tegenstelling tot het duel met Drop Shot kon Lens nu wel beschikken over een volledige selectie. Kopman Mark Caljouw, die vorig weekend nog competitie speelde in Duitsland, mocht direct opdraven in het mannendubbel samen met Andy Buijk. De heren van DKC kwamen tegen Casper Spaans en Teun Gootzen geen moment echt in de problemen: 21-13 en 21-18. Op de andere baan brachten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan de tussenstand op 0-2 door Lieke Maes en Maureen Zewald in twee games te verslaan.

De mannensingles van DKC vormden eigenlijk geen partij voor Smashing. Caljouw versloeg andermaal Spaans, nu met de cijfers 21-8 en 21-13. Joran Kweekel blies Yannic Smeets met 21-12 en 21-10 van de baan. Uit de vrouwensingles werden ook twee punten verwacht. Maar de Hagenaars kwamen van een koude kermis thuis. In twee absolute thrillers moesten Manon Sibbald (keerde terug na ziekte) en Baan in drie games het onderspit delven tegen respectievelijk Maes en Leonie Rovers. Sibbald verloor de laatste game heel nipt met 23-21. Daarmee kwam de stand op 2-4.

Aan de gemengddubbels van DKC de taak de overwinning binnen te halen. En daar slaagden beide duo's ook in. Gijs Duijs en Tirtosentono zetten Gootzen en Zewald opzij met twee keer 21-16. Het andere Haagse koppel, bestaande uit Michiel Kruijt en Flora Wang, had wat meer moeite met Smeets en Ella Peters, vooral in de tweede game. Die werd na verlenging gepakt, waardoor er geen beslissende derde game niet nodig was. Zo zegevierde DKC met 2-6.

Met twaalf punten uit twee duels bezet DKC een derde plek in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Het gat naar koploper Almere bedraagt vier punten. Volgende week staat er een heuse streekderby op het programma voor DKC. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is VELO uit Wateringen de tegenstander. Op zaterdag 24 september begint deze kraker om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!