SportSport

Badmintonners Smashing verliezen eerste thuiswedstrijd

Badmintonners Smashing verliezen eerste thuiswedstrijd

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en op zaterdag 10 september had Smashing haar eerste wedstijd tegen Duinwijck. Voorafgaand aan de wedstijd moesten de spelers eerst nog aantreden om teamfoto's voor het nieuwe seizoen te maken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dit jaar treedt Smashing aan in een iets andere samenstelling dan afgelopen seizoen. Nadat Denise Hall heeft besloten het rustiger aan te doen, wist Smashing het team te versterken met de nieuwe aanwinst Leonie Rovers. Daarnaast is Brandon Bessem helaas opnieuw geblesseerd waardoor de nieuwe aanwinst Casper Spaans zijn debuut in de eredivisie mocht maken. De eerste wedstijd van het team ging niet zomaar voorbij, maar trok veel bekijks.

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen Teun en Casper het op tegen Brian Wassink en Wessel van der Aar. In de eerste set werd duidelijk dat het nieuwe duo van Smashing nog niet zo goed op elkaar was ingespeeld. Deze werd dan ook met 9-21 verloren. In de tweede set ging het Smashing duo al beter en wist het beter rally's af te dwingen. Helaas was Duinwijck nog steeds een maatje te groot en werd ook deze set, met 10-21, verloren. Op de baan ernaast werd de damesdubbel gespeeld. Hier namen Ella en Lieke het op tegen Imke van der Aar en Chloë Mayer. De dames waren erg aan elkaar gewaagd en het ging dan ook redelijk gelijk op in de eerste set. Helaas trokken onze dames hier aan het kortste eind en werd deze set met 16-21 verloren. De tweede set wisten Ella en Lieke met goed spel naar zich toe te trekken, met 21-17, waardoor er een beslissende derde game gespeeld moest worden. In de derde set namen de dames van Duinwijck een voorsprong en wisten dit vast te houden waardoor de wedstijd met 13-21 beslist werd.

Met een 2-0 achterstand begon Smashing aan de singles. Hier mocht Leonie Rovers haar debuut maken voor Smashing, maar ook in de Eredivisie. Ze speelde tegen Nadia Choukri. Leonie begon goed aan haar eerste wedstrijd. Het ging gelijk op tot het einde en de dames waren erg aan elkaar gewaard. Toch wist Nadia met een paar punten voorsprong de eerste set met 18-21 binnen te slepen voor Duinwijck. In de tweede set wist Leonie een voorsprong te pakken en was op weg naar een derde set. Nadia knokte zich echter terug in de wedstrijd en won ook de tweede set met 19-21.

Yannic begon op de baan ernaast tegen Teun Yntema. Ook deze spelers bleken aan elkaar gewaagd. Ze vlogen over de baan alsof dit niet de eerste wedstrijd van het seizoen was. Met vermakelijk spel bleef het in het spannend tot op het einde, waar een verlenging nodig was om de eerste set te beslissen. Helaas voor Smashing trok Yannic aan het kortste eind en werd deze verloren met 20-22. In de tweede set wist Yannic een voorsprong te pakken maar tegenstander Teun bleek fitter te zijn en maakte weinig fouten. Hoewel ook Yannic een derde set in zicht had werd deze niet verzilverd en werd ook deze set verloren met 18-21.

Vervolgens was het de beurt aan Casper. Met Jordy Hilbink als tegenstander had hij geen gemakkelijke eerste single in de Eredivisie. Casper wist goede rally's af te dwingen maar wist de shuttle niet bij zijn tegenstand op de grond te krijgen. Casper bleef echter goed knokken voor ieder punt en wist er zo nog een aantal binnen te slepen. Helaas was Casper geen partij voor Jordy en verloor hij beide sets met 6-21.

Lieke mocht vervolgens proberen het tij te keren voor Smashing. In de wedstrijd tegen Chloë Mayer wist Lieke een voorsprong te pakken. Het werd echter in de eerste set nog erg spannend maar Lieke wist in de verlenging de set naar zich toe te trekken met 24-22. Ook in de tweede set nam Lieke een voorsprong, deze keer wist ze de set sneller te pakken en won deze met 21-17. Het eerste punt voor Smashing dit seizoen was dus een feit.

Na een langdurige blessure mocht Maureen samen met Teun weer aantreden in de mix. Ze namen het op tegen Wessel van der Aar en Nadia Choukri. Met goede tegenstanders en weinig wedstrijdritme was het een lastige partij voor Maureen en Teun. Daarmee ging de wedstrijd met twee keer 13-21 naar Duinwijck.

Als laatste speelden Yannic en Leonie tegen Brian Wassink en Imke van der Aar. In de eerste set moesten Yannic en Leonie er nog in komen en wennen aan elkaar. Het was namelijk ook de eerste wedstrijd samen voor dit duo. De eerste set werd verloren met 13-21. In de tweede set wisten Yannic en Leonie echter beter spel te laten zien en werd het spannend richting het einde van de tweede set. Helaas kwam Smashing net te kort tegen het ervaren duo van Duinwijck en werd deze met 18-21 verloren. Hiermee kwam de uitslag op 1-7 voor Duinwijck.

De volgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 17 september 2022 om 19.00 uur tegen DKC.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!