SportSport

DKC pakt zes punten in Haagse derby

DKC pakt zes punten in Haagse derby

De Haagse badmintonclub DKC is goed begonnen aan het nieuwe seizoen van de Nederlandse Badminton Eredivisie. De Haagse formatie zegevierde zaterdagavond in de stadsderby tegen Drop Shot met 2-6. In een goed gevuld Sportcentrum Mariahoeve won DKC al haar punten in twee games. Alleen de singles van Andy Buijk en Flora Wang gingen verloren.

clubzoeker

Ken je BC DINO al?

Trainer Dennis Lens kon niet beschikken over kopman Mark Caljouw (actief in Duitsland) en Manon Sibbald (ziek). Desondanks stond er nog een sterk team aan de start van de derby. In het mannendubbel toonden 'good old' Michiel Kruijt en Gijs Duijs aan een uitstekend duo te vormen. Met 21-11 en 21-15 werd het Drop Shot-koppel Freek Golinski / Martin Mikkelsen vrij eenvoudig aan de kant gezet.

Op de andere baan hadden Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono – die de afgelopen seizoenen nog onder contract stond bij de thuisploeg – in de eerste game nog wat moeite met Novi Wieland en Jaymie Laurens (21-18), maar de game daarna bleken Baan en Tirtosentono duidelijk een maatje te groot met 21-13.

Met een 0-2 voorsprong begon DKC aan de singles. Na vier jaar keerde Joran Kweekel weer terug bij de landskampioen van 2015, en hoe. De nummer twee van Nederland liet geen spaan heel van Lars Kros (21-11 en 21-8). Ook Baan had een redelijk makkelijke avond in haar single tegen invalster Laura de Haan (twee games overwinning).

In de andere enkelspelen moest DKC het hoofd buigen. Buijk, een dubbelspecialist, deed het niet onaardig tegen Mikkelsen, maar de Deen was simpelweg beter. De nog maar 15-jarige Wang maakte haar debuut voor DKC. Ondanks haar leeftijd is ze al de nummer acht van Nederland. Wang nam het op tegen Wieland, die twaalfde staat op de nationale ranking. Op basis van dat verschil was de DKC-speelster favoriet. Maar ze leek af en toe wat bevangen door de spanning, en verloor de derde game met 21-17. Hiermee kwam de tussenstand op 2-4.

In de gemengd dubbels was DKC eigenlijk geen partij voor Drop Shot. Kweekel en Tirtosentono wonnen met 21-10 en 21-12 van Kros en Natalia Perminova. Aan de hand van Kruijt kon Wang toch nog een winstpartij bijschrijven; 21-12 en 21-11 tegen Golinski en De Haan. Hiermee kwam de eindstand op 2-6 voor DKC.

Volgende week speelt de formatie van Lens weer een uitwedstrijd. Dan tegen BC Smashing uit Wijchen. Het duel begint zaterdag 17 september om 19.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!