SportSport

Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen jaar wist Smashing zich te handhaven in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is tijdens de zomerperiode al ingezet. Het team neemt het op zaterdag 10 september in de Smashinghal (Wijchen) op tegen regerend landskampioen BC Duinwijck.

clubzoeker

Maak kennis met Andy Buijk!

Na een onrustig seizoen met veel blessureleed eindigde het eerste team van Smashing vorig seizoen op de negende plek. Het was een lastige situatie, waarin het team vaak beroep moest doen op spelers van team 2, 3 en zelfs 4. Het verschil met hekkensluiter AMOR is altijd groot genoeg geweest, waardoor de negende plaats nooit in het geding is gekomen. Het team was veroordeeld tot promotie-/degradatiewedstrijden, die uiteindelijk niet doorgingen vanwege geen interesse bij teams uit de Eerste Divisie. Hopelijk weet het team komend seizoen de schouders eronder te steken en wellicht hoger in de ranglijst te eindigen.

Het team van trainer-coach Ben Maes is dit seizoen nagenoeg ongewijzigd gebleven. De heren Teun Gootzen (30 jaar), Yannic Smeets (30 jaar) en Brandon Bessem (27 jaar) blijven op hun plek. Bij de dames deed vaste waarde Denise Hall (27 jaar) een stapje terug. Zij wordt vervangen door Leonie Rovers (17), die overkomt van het Limburgse BC Olympia '56. Maureen Zewald (22 jaar), Ella Peters (23 jaar) en Lieke Maes (29 jaar) completeren het team.

De doelstelling voor dit jaar is in ieder geval weer duidelijk: lijfsbehoud in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Daarnaast hoopt coach Maes dat iedere speler boven zichzelf uit kan stijgen en goede wedstrijden kan laten zien.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Meerdere Nederlanders eerste geplaatst bij Yonex Dutch Open 2022 in Almere

Dinsdag 27 september is de loting verricht voor de Yonex Dutch Open 2022. In drie van de vijf onderdelen staan Nederlandse…

28 september 2022

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Zakelijk overwinning op Smashing door Almere

Almere mocht zondagmiddag tegen Smashing uit Wijchen aantreden met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen twee…

27 september 2022

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Zo speel jij een onbezorgd potje badminton

Wanneer we het hebben over badminton, dan ziet iedereen vaak het beeld voor zich van een stel mensen die onbeholpen proberen de…

27 september 2022

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

Wereldranglijst Badminton op 27 september 2022: Gayle Mahulette passeert eeuwige rivale Soraya de Visch Eijbergen

De wereldranglijst badminton wordt elke week bijgewerkt. Singelaar en badmintonvlogger Gayle Mahulette staat voor het eerst in…

27 september 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!