clubzoeker

Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen jaar wist Smashing zich te handhaven in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is tijdens de zomerperiode al ingezet. Het team neemt het op zaterdag 10 september in de Smashinghal (Wijchen) op tegen regerend landskampioen BC Duinwijck.

SportSport

Ken je BC Grave al?

Na een onrustig seizoen met veel blessureleed eindigde het eerste team van Smashing vorig seizoen op de negende plek. Het was een lastige situatie, waarin het team vaak beroep moest doen op spelers van team 2, 3 en zelfs 4. Het verschil met hekkensluiter AMOR is altijd groot genoeg geweest, waardoor de negende plaats nooit in het geding is gekomen. Het team was veroordeeld tot promotie-/degradatiewedstrijden, die uiteindelijk niet doorgingen vanwege geen interesse bij teams uit de Eerste Divisie. Hopelijk weet het team komend seizoen de schouders eronder te steken en wellicht hoger in de ranglijst te eindigen.

Het team van trainer-coach Ben Maes is dit seizoen nagenoeg ongewijzigd gebleven. De heren Teun Gootzen (30 jaar), Yannic Smeets (30 jaar) en Brandon Bessem (27 jaar) blijven op hun plek. Bij de dames deed vaste waarde Denise Hall (27 jaar) een stapje terug. Zij wordt vervangen door Leonie Rovers (17), die overkomt van het Limburgse BC Olympia '56. Maureen Zewald (22 jaar), Ella Peters (23 jaar) en Lieke Maes (29 jaar) completeren het team.

De doelstelling voor dit jaar is in ieder geval weer duidelijk: lijfsbehoud in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Daarnaast hoopt coach Maes dat iedere speler boven zichzelf uit kan stijgen en goede wedstrijden kan laten zien.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!