Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Wijchense Smashing weer van start in Nederlandse Badminton Eredivisie

Afgelopen jaar wist Smashing zich te handhaven in de Nederlandse Badminton Eredivisie. De voorbereiding op het nieuwe seizoen is tijdens de zomerperiode al ingezet. Het team neemt het op zaterdag 10 september in de Smashinghal (Wijchen) op tegen regerend landskampioen BC Duinwijck.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na een onrustig seizoen met veel blessureleed eindigde het eerste team van Smashing vorig seizoen op de negende plek. Het was een lastige situatie, waarin het team vaak beroep moest doen op spelers van team 2, 3 en zelfs 4. Het verschil met hekkensluiter AMOR is altijd groot genoeg geweest, waardoor de negende plaats nooit in het geding is gekomen. Het team was veroordeeld tot promotie-/degradatiewedstrijden, die uiteindelijk niet doorgingen vanwege geen interesse bij teams uit de Eerste Divisie. Hopelijk weet het team komend seizoen de schouders eronder te steken en wellicht hoger in de ranglijst te eindigen.

Het team van trainer-coach Ben Maes is dit seizoen nagenoeg ongewijzigd gebleven. De heren Teun Gootzen (30 jaar), Yannic Smeets (30 jaar) en Brandon Bessem (27 jaar) blijven op hun plek. Bij de dames deed vaste waarde Denise Hall (27 jaar) een stapje terug. Zij wordt vervangen door Leonie Rovers (17), die overkomt van het Limburgse BC Olympia '56. Maureen Zewald (22 jaar), Ella Peters (23 jaar) en Lieke Maes (29 jaar) completeren het team.

De doelstelling voor dit jaar is in ieder geval weer duidelijk: lijfsbehoud in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Daarnaast hoopt coach Maes dat iedere speler boven zichzelf uit kan stijgen en goede wedstrijden kan laten zien.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!