Ambitieus DKC wil oude tijden doen herleven

Ambitieus DKC wil oude tijden doen herleven

Aanstaande zaterdag 10 september begint DKC aan een nieuw seizoen van de Nederlandse Badminton Eredivisie met een Haagse derby tegen Drop Shot. De formatie van hoofdtrainer Dennis Lens is ambitieus: het wil gaan meedoen om de landstitel.

clubzoeker

Ken je BV Shuttle Up al?

Dankzij een perfecte mix van wereld- en nationale topspelers, aanstormende talenten en trouwe clubspelers hopen de Hagenaars een gooi te kunnen doen naar het tweede kampioenschap in de geschiedenis van de vereniging.

Afgelopen seizoen eindigde Dunlop DKC als vijfde in de eerste fase van de Nederlandse Badminton Eredivisie. In de kampioenspoule wist de landskampioen van 2015 geen vuist te maken. Ook daarin werd een vijfde plaats behaald. De technische leiding van de club ging aan de slag om een team te smeden dat weer hoge ogen kan gooien. En daarin is het geslaagd. Na enkele jaren elders te hebben gespeeld keerden Joran Kweekel en Alyssa Tirtosentono terug bij Dunlop DKC. Kweekel staat tweede op de nationale ranglijst herenenkel achter Mark Caljouw, de nummer 27 van de wereld en komend seizoen ook in Sporthal Hoge Veld te bewonderen. Kind van de club Tirtosentono is met name sterk in het vrouwendubbel, waarin ze de nummer drie van Nederland is.

Vijf spelers bleven Dunlop DKC trouw. Michiel Kruijt is inmiddels 36 jaar oud, maar nog altijd een topper getuige zijn achtste (enkelspel) en vijfde plek (dubbelspel) op de nationale ranglijst. Ook Gijs Duijs, de nummer tien van Nederland in het herendubbel, speelt komend seizoen in het blauw-wit van Dunlop DKC. Lens kan wederom een beroep doen op Manon Sibbald (nr. 5 vrouwenenkel), die vorig jaar haar eerste volledige seizoen in Haagse dienst kende en de nodige punten binnensloeg. Dat deed zij veelal met Marlies Baan. Zij maakt al sinds 2015 deel uit van de hoofdmacht van Dunlop DKC. Met haar vechtlust is Baan de afgelopen jaren een absolute meerwaarde gebleken voor de club. Het team wordt gecomplementeerd door Andy Buijk en Flora Wang.

Laatstgenoemde is nog maar 15 jaar en kwam over van Roosterse BC. Wang is een groot talent. Zo nam ze deze zomer deel aan de Europese Jeugdspelen in Slowakije. Met Wang erbij kan Dunlop DKC een ijzersterk team op de been brengen.

Dunlop DKC begint met een uitwedstrijd tegen een andere Haagse club, Drop Shot dat vorig seizoen derde werd in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op zaterdag 10 september wordt de eerste shuttle om 18.00 uur geslagen in Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!