Smashing sprokkelt punten tegen koploper van de handhavingspoule

Smashing sprokkelt punten tegen koploper van de handhavingspoule

Dit weekend stond de eerste thuiswedstrijd in de handhavingspoule voor Smashing voor de deur. Voor bijna iedereen zou het een dubbelweekend worden, alleen wij speelden dit weekend maar één wedstrijd - tegen Amersfoort.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Daarmee begonnen de heren van Smashing tegen Ruben Wijnands en Thomas Sibbald. Waar Yannic en Timo vorige week niet zo lekker in hun spel kwamen, ging het deze week stukken beter. Toch wist voornamelijk Ruben het spel te domineren en werd deze partij verloren (18-21, 16-21).

De dames op de andere baan keken de eerste set vanaf het begin tegen een kleine achterstand aan. Ze kwamen nog dichterbij, maar de eerste set werd gewonnen door Amersfoort. De tweede set zaten Maureen en Lieke beter in hun spel en ze wisten deze set makkelijk naar zich toe te trekken. Ook de derde set gingen ze voortvarend van start. De zenuwen sloegen op het eind wat toe, maar door de ruime voorsprong was er genoeg marge en werd deze partij gewonnen (19-21, 21-10, 21-16).

Door een kleine blessure bij Yannic, was Andreas bereid om in te vallen en een single tegen Niels Veenstra te spelen. Andreas wist de eerste set goed mee te komen. De tweede set kon Niels een tandje bijzetten en hij trok daarmee de partij naar zich toe (15-21, 5-21). Leonie had een moeizame wedstrijd tegen Meike Versteeg. Leonie zat niet lekker in haar spel en Meike speelde degelijk (11-21, 10-21). Inmiddels was de tussenstand 1-3.

Daaropvolgend was het de beurt aan Teun. Bijna zoals vaste prik, speelde Teun tegen Thomas Sibbald. Tot aan de elf in de eerste set wist Teun goed bij te blijven. Daarna merkte Teun toch wel dat een week ziek zijn je conditie beënvloedt en hij zag daarmee de eerste set aan zich voorbij gaan. Gelukkig waren de rally's in de tweede set minder lang, maar door wat foutjes aan de kant van Smashing werd de partij door Amersfoort binnen gesleept (13-21, 16-21). Lieke singelde deze keer tegen dubbel- en mix-specialiste Renske Kwakkenbos. Lieke wist een ruime voorsprong te nemen in de eerste set. Renske wist nog een paar punten dichterbij te komen, maar ook in de tweede set speelde Lieke gedegen en won het tweede punt voor Smashing (21-10, 21-13).

Als laatste gingen de mixen de baan op. Maureen en Timo traden aan tegen het vaste mixkoppel Ruben en Madouc. In de eerste set speelden de Wijchenaren precies het spel waar de tegenstanders op hoopten en ze moesten daarmee de eerste set aan zich voorbij laten gaan. In de tweede set ging het tactisch beter aan de kant van Smashing. Echter was het koppel uit Amersfoort toch sterker en zij wonnen deze mix (10-21, 15-21). Op de baan daarnaast hadden Ella en Teun een voortvarende start en wonnen de eerste set eenvoudig. Daarna kwamen Niels en Renske beter in hun spel en zetten ze Smashing steeds meer onder druk. Het Amersfoortse duo wist deze lijn in de derde set ook door te trekken en pakte deze laatste partij ook (21-11, 18-21, 11-21). Eindstand: 2-6.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

Talenten laten zich zien op kwalificatietoernooi NK Badminton 2023

In Topsportcentrum Almere werd vrijdag het kwalificatietoernooi van de FZ Forza - Nederlandse Loterij NK Badminton 2023 gespeeld.…

3 februari 2023

NK Badminton 2023 van start in Almere

NK Badminton 2023 van start in Almere

Badmintonliefhebbers opgelet! Het is tijd voor een weekend vol topbadminton. Vandaag is de start van de Nederlandse…

3 februari 2023

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!