SportSport

Herstel Almere tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Herstel Almere tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Een week na de nederlaag heeft Almere een 5-3 zege behaald tegen Drop Shot. Zonder Adam Hall, Kirsten de Wit, Eleanor O'Donnell, Diede Odijk en Noah Haase kregen het team de punten niet cadeau maar was de overwinning wel verdiend.

clubzoeker

Ken je BC DINO al?

In de eerste en tweede game van het damesdubbel ging het eerst gelijk op. Rosalie Teuben en Cheryl Seinen maakten het verschil na de break tegen Novi Wieland en Nadia Frankhauser: 21-16. Dat was ook het geval in de tweede game maar werd een ruime voorsprong nog bijna uit handen gegeven. Echt in gevaar kwam de winst niet maar met een miniem verschil was het krachtsverschil wel kleiner 22-20.

Alex Vlaar en Dennis Koppen keken lang tegen een achterstand aan maar bogen die na de break om in een voorsprong welke niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede game waren de Schot Ciar Pringle en de Belg Freek Golinski niet opgewassen tegen het Almeerse geweld. Alex en Dennis zetten met 21-16 Almere op een 2-0 voorsprong.

Alida Chen maakte voor de tweede keer dit seizoen haar opwachting in team 1. Tegenstandster Jaymie Laurens gaf Alida in de eerste game weinig kans. Zij won die dan ook ruim met 21-11. In de tweede game weer de voorsprong voor Jaymie maar Alida knokte zich knap terug in de partij. Voldoende was het niet en Jaymie won ook die game met 21-17.

Voor Timo Stoffelen was er weinig eer te behalen tegen de sterke Deen Martin Bundgaard Mikkelsen. Na een 21-6 verlies in de eerste game bleek Martin ook in de tweede game een maatje te groot. Ook die won hij ruim met 21-9.

De enige partij die in drie games werd beslist was die van Lauren Middleton tegen Novi Wieland. Lauren had het in de eerste game aanvankelijk moeilijk met het spel van Novi. Maar gaande weg ging het beter lopen al moest ze de game met 21-18 wel aan Novi laten. De tweede game was nog spannend maar ging met 22-20 naar Lauren die aan het eind van de derde game een beslissende voorsprong wist te nemen. Met 21-15 ging Lauren er met de winst van door.

Dennis had zijn handen vol aan Lars Kros die zich kranig verweerde. Het ging gelijk op maar Dennis wist in beide games op het juiste moment toe te slaan. Dat het een spannende partij met weinig krachtverschil was bleek uit de gamestanden. Nadat clubfysio Milica de gehavende knie vakkundig met een mooi Mickey Mousepleister verbond werd het tweemaal 23-21 in het voordeel van Dennis.

Broer Jasper Koppen vormde het gemengd dubbel met Alida en dat deden zij heel behoorlijk. Tegen Jaymie en Ciar was het net niet genoeg. Mooie rally's en punten maar de winst ging naar Drop Shot. Met 21-17 en 21-16 haalden Jaymie en Ciar het derde Haagse punt binnen.

Een simpele winst in de eerste game was er voor Cheryl en Alex. Zij waren veel te sterk voor Nadia en Lars. Aan de 21-12 valt weinig toe te voegen. De tweede game verliep een stuk stroever voor Almere maar er werden voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om met 21-18 de eindstand van 5-3 voor Almere op het scorebord te zetten.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Playoffs voor Almere na overwinning op VELO

Almere heeft zich geplaatst voor de playoffs van de eredivisie en zal de eerste wedstrijd thuis spelen. Dit zal in het weekend…

30 januari 2023

DKC moet zich opmaken voor halve finales

DKC moet zich opmaken voor halve finales

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van de Nederlandse Badminton…

30 januari 2023

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

DKC speelt rechtstreeks duel om finaleplek tegen Duinwijck

Plaatst DKC zich direct voor de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie of zijn de Hagenaars veroordeeld tot play-offs? Er…

27 januari 2023

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Vacature: BNL zoekt een enthousiaste projectmedewerker

Badminton Nederland is per direct op zoek naar een projectmedewerker. Wat zoeken we? Een enthousiaste teamspeler met minimaal…

26 januari 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!