SportSport

Herstel Almere tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Herstel Almere tegen Drop Shot in Nederlandse Badminton Eredivisie

Een week na de nederlaag heeft Almere een 5-3 zege behaald tegen Drop Shot. Zonder Adam Hall, Kirsten de Wit, Eleanor O'Donnell, Diede Odijk en Noah Haase kregen het team de punten niet cadeau maar was de overwinning wel verdiend.

clubzoeker

Maak kennis met Quinlen Chau!

In de eerste en tweede game van het damesdubbel ging het eerst gelijk op. Rosalie Teuben en Cheryl Seinen maakten het verschil na de break tegen Novi Wieland en Nadia Frankhauser: 21-16. Dat was ook het geval in de tweede game maar werd een ruime voorsprong nog bijna uit handen gegeven. Echt in gevaar kwam de winst niet maar met een miniem verschil was het krachtsverschil wel kleiner 22-20.

Alex Vlaar en Dennis Koppen keken lang tegen een achterstand aan maar bogen die na de break om in een voorsprong welke niet meer uit handen werd gegeven. In de tweede game waren de Schot Ciar Pringle en de Belg Freek Golinski niet opgewassen tegen het Almeerse geweld. Alex en Dennis zetten met 21-16 Almere op een 2-0 voorsprong.

Alida Chen maakte voor de tweede keer dit seizoen haar opwachting in team 1. Tegenstandster Jaymie Laurens gaf Alida in de eerste game weinig kans. Zij won die dan ook ruim met 21-11. In de tweede game weer de voorsprong voor Jaymie maar Alida knokte zich knap terug in de partij. Voldoende was het niet en Jaymie won ook die game met 21-17.

Voor Timo Stoffelen was er weinig eer te behalen tegen de sterke Deen Martin Bundgaard Mikkelsen. Na een 21-6 verlies in de eerste game bleek Martin ook in de tweede game een maatje te groot. Ook die won hij ruim met 21-9.

De enige partij die in drie games werd beslist was die van Lauren Middleton tegen Novi Wieland. Lauren had het in de eerste game aanvankelijk moeilijk met het spel van Novi. Maar gaande weg ging het beter lopen al moest ze de game met 21-18 wel aan Novi laten. De tweede game was nog spannend maar ging met 22-20 naar Lauren die aan het eind van de derde game een beslissende voorsprong wist te nemen. Met 21-15 ging Lauren er met de winst van door.

Dennis had zijn handen vol aan Lars Kros die zich kranig verweerde. Het ging gelijk op maar Dennis wist in beide games op het juiste moment toe te slaan. Dat het een spannende partij met weinig krachtverschil was bleek uit de gamestanden. Nadat clubfysio Milica de gehavende knie vakkundig met een mooi Mickey Mousepleister verbond werd het tweemaal 23-21 in het voordeel van Dennis.

Broer Jasper Koppen vormde het gemengd dubbel met Alida en dat deden zij heel behoorlijk. Tegen Jaymie en Ciar was het net niet genoeg. Mooie rally's en punten maar de winst ging naar Drop Shot. Met 21-17 en 21-16 haalden Jaymie en Ciar het derde Haagse punt binnen.

Een simpele winst in de eerste game was er voor Cheryl en Alex. Zij waren veel te sterk voor Nadia en Lars. Aan de 21-12 valt weinig toe te voegen. De tweede game verliep een stuk stroever voor Almere maar er werden voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om met 21-18 de eindstand van 5-3 voor Almere op het scorebord te zetten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!