SportSport

International challenge badmintontoernooi Yonex Dutch Open voorlopig in Maaspoort Den Bosch

International challenge badmintontoernooi Yonex Dutch Open voorlopig in Maaspoort Den Bosch

Den Bosch is met de Maaspoort in 2023 en 2024 gastheer van de Yonex Dutch Open, het international challenge toernooi van Badminton Nederland. Enkele jaren terug was dit nog een Super 100 toernooi met US$ 75.000 prijzengeld, inmiddels moeten de internationale winnaars en subtoppers het doen met US$ 15.000 in totaal. Het is onbekend of de organisatie ooit nog terug wil en kan naar een toernooiniveau van meer betekenis.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Klik hier voor de officiële badmintonline.nl Yonex Dutch Open 2023 pagina.

Het toernooi maakt deel uit van het circuit van Badminton Europe en van de Badminton World Federation. Volgend jaar wordt de Yonex Dutch Open van 11 t/m 15 oktober voor de 74e maal georganiseerd door Badminton Nederland. Resultaten tellen mee voor de wereldranglijst op basis waarvan spelers zich kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Maaspoort Den Bosch is voor veel spelers een bekende locatie: zo was de sport- en evenementenlocatie in 2006 zelfs de thuisbasis voor het Europees Kampioenschap. De afgelopen jaren heeft de finale van de Nederlandse Badminton Eredivisie ook hier plaatsgevonden. Overigens niet in 2022, toen fonkelden de subsidie-euro's in Den Haag feller.

Wethouder Marianne van der Sloot: "Ik zie enorm uit naar dit badmintonevenement waar de beste spelers en speelsters van de wereld elkaar uit zullen dagen en alle bezoekers op spannende wedstrijden zullen trakteren. Ik ben er dan ook blij mee dat de Yonex Dutch Open de komende twee jaar in 's-Hertogenbosch plaats zal vinden!"

Mevrouw de wethouder is klaarblijkelijk onvolledig geïnformeerd door Badminton Nederland: bij een Dutch Open komen nadrukkelijk niet de beste spelers van de wereld. Zeker niet in de gedegradeerde versie van de laatste jaren.

De Yonex Dutch Open is meer dan alleen internationaal topbadminton. Het is de plek waar badmintonnend Nederland elkaar ontmoet in een gezellige ambiance met leuke side-events, stands, goede horecavoorzieningen en internationaal topbadminton. Ook de extra feestelijke 75e jubileumeditie in 2024 zal in 's-Hertogenbosch plaatsvinden.

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland: "Wij zijn erg verheugd dat de Yonex Dutch Open vanaf volgend jaar in 's-Hertogenbosch gaat plaatsvinden. Maaspoort Den Bosch leent zich goed voor dit internationale badmintonevenement. Daarnaast liggen er goede plannen om het badminton en AirBadminton in 's-Hertogenbosch en de rest van Brabant in de breedte te promoten en activiteiten te organiseren voor diverse doelgroepen bij en in aanloop naar de Yonex Dutch Open. We kijken uit naar een mooie samenwerking."

Deze algemene ambities waren even goed van toepassing op de vorige locatie in Almere en het blijft onbekend waarom buitenbadminton er altijd met de haren bijgesleept moet worden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!