DKC vecht zich naar overwinning op Duinwijck

DKC vecht zich naar overwinning op Duinwijck

De badmintonners van DKC hebben zaterdagavond een knappe zege geboekt. De Hagenaars stonden uit bij recordkampioen Duinwijck met 3-1 achter. Dankzij een ijzersterke comeback wist de formatie van hoofdcoach Dennis Lens toch met een overwinning huiswaarts te keren: 5-3.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In Haarlem trad DKC aan met een volledige selectie. Zo was kopman Mark Caljouw voor de eerste keer in de kampioenspoule van de partij. Bij Duinwijck ontbraken enkele namen, waaronder Ties van der Lecq en Debora Jille. Hierdoor ging de landskampioen van 2015 als favoriet dit duel in.

Ondanks die favorietenrol begon DKC matig aan de wedstrijd. Zoals gezegd, stond het na de eerste vier wedstrijden op ruime achterstand. Een sleutelpartij was de herendubbel. DKC'ers Michiel Kruijt en Caljouw stonden tegenover Aram Mahmoud en Wessel van der Aar. Het Haagse koppel won de eerste game in verlenging: 23-21. Ook de tweede game ging lang gelijk op, maar werd nu een prooi voor Duinwijck. In de beslissende game moesten beide duo's tot het uiterste gaan om de punten binnen te slepen. Na een schitterend gevecht bleken de Haarlemse mannen nét wat beter: 27-25. Het vrouwendubbel ging wel naar DKC. Beide damessingles waren voor Duinwijck.

Beide mannensingles moesten door DKC gewonnen worden om niet met een nederlaag of gelijkspel terug te keren naar Den Haag. Caljouw en Joran Kweekel toonden aan niet voor niets de nummer één (Caljouw) en twee van Nederland te zijn. Eerstgenoemde versloeg Finn Achthoven met twee keer 21-16. Kweekel had iets meer moeite zich te ontdoen van Mahmoud, maar slaagde daar in drie games wel in. Daarmee ging men met een 3-3 tussenstand de gemengddubbels in.

DKC staat al jaren bekend om sterke mixed dubbels die het kan opstellen. Altijd een belangrijk wapen van de ploeg van Lens. En dat bleek in Haarlem eens te meer. Gijs Duijs en Alyssa Tirtosentono zetten Van der Aar en Meerte Loos met 22-20 en 21-16 opzij. Kweekel en Marlies Baan lieten Achthoven en Corine Breukers vrij kansloos: 21-11 en 21-15. Zo sleepte DKC er alsnog een overwinning uit.

Direct na de wedstrijd stond DKC bovenaan in de kampioenspoule met 24 punten. Maar omdat Duinwijck zondag nog een wedstrijd speelde (4-4 tegen Almere) gaat de 27-voudig landskampioen nu weer aan kop met 27 punten. Volgende week hoopt DKC de koppositie te heroveren. Op zaterdag 14 januari wordt in Wateringen de derby tegen VELO gespeeld, de hekkensluiter van de kampioenspoule. De aanvang is 19.00 uur.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Oranje-vrouwen plaatsen zich voor EK Teams 2024

Na de Nederlandse badmintonners hebben ook de Oranje-vrouwen zich geplaatst voor het EK mannen- en vrouwenteams 2024 in Polen. De…

10 december 2023

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

Overtuigende zege Nederlandse mannen bij kwalificatie EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben een overtuigende overwinning geboekt in hun tweede duel tijdens de kwalificatie voor het EK…

8 december 2023

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Goede start Nederlandse teams in kwalificatie EK-teams 2024

Op Sportcentrum Papendal in Arnhem hebben zowel de Nederlandse mannen als vrouwen een goede start gemaakt tijdens de kwalificatie…

7 december 2023

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!