Wijchense topclub Smashing aan de start voor nieuwe seizoen Nederlandse Badminton Nederlandse Badminton Eredivisie

Wijchense topclub Smashing aan de start voor nieuwe seizoen Nederlandse Badminton Nederlandse Badminton Eredivisie

Het eerste team van Smashing neemt het op zaterdag 16 september in de Smashinghal in Wijchen op tegen regerend landskampioen Duinwijck. Afgelopen seizoen wist Smashing zich te handhaven in de Nederlandse Badminton Eredivisie.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het systeem van de Nederlandse Badminton Eredivisie is dit seizoen veranderd, waardoor de uitdaging van Smashing voor handhaving in de Nederlandse Badminton Eredivisie nog groter zal zijn.

Smashing wist zich afgelopen seizoen te verzekeren van een plek in de Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024. Het systeem van de Nederlandse Badminton Eredivisie ziet er volgend jaar anders uit. Er wordt een hele competitie gespeeld met 8 in plaats van 10 teams. De nummer 8 zal dan een beslissingswedstrijd spelen tegen het hoogst geëindigde eerste divisie team. Afgelopen seizoen eindige Smashing op de achtste plek en liet daarmee zowel Hoornse als AMOR achter zich. Komend seizoen zal de achtste plek dus niet genoeg zijn voor directe handhaving, waardoor de uitdaging groot is.

Het team kent dit seizoen een paar wijzigingen. De heren Teun Gootzen (31 jaar) en Yannic Smeets (31 jaar) blijven op hun plek. Zij worden dit seizoen aangevuld met Casper Spaans (17 jaar) en Rune van Dalm (18 jaar). Casper heeft afgelopen seizoen al regelmatig in het team meegespeeld. Nieuwkomer Rune speelde vorig seizoen voor het Duitse BC Recklinghausen. Beide heren maken onderdeel uit van de nationale S-1 selectie en zijn dit jaar te zien in het Smashing-blauw. Bij de dames blijven vaste krachten Lieke Maes (30 jaar), Maureen Zewald (23 jaar) en Leonie Rovers (18 jaar) op hun plek. Ben Maes is ook dit seizoen weer de coach van het team en wordt bijgestaan door Paul Vennekes.

De doelstelling voor dit seizoen is helder: handhaving in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Coach Maes hoopt dat iedere speler boven zichzelf uit kan stijgen en goede wedstrijden kan laten zien.

De eerste twee wedstrijden zal het team in de vertrouwde Smashinghal ('t Achterlo) in Wijchen aantreden. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op badmintonline.nl/eredivisie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC behoudt koppositie na zege op Almere

DKC behoudt koppositie na zege op Almere

Met de play-off wedstrijden voor plaatsing van de finale van vorig jaar nog vers in het geheugen stond afgelopen weekend de…

25 september 2023

Smashing verliest nipt van VELO

Smashing verliest nipt van VELO

VELO was dit weekend de tegenstander. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas…

25 september 2023

Almere onderuit bij DKC

Almere onderuit bij DKC

Zaterdagavond vond in sporthal Hogeveld in Den Haag de wedstrijd plaats tussen DKC tegen Almere in de tweede ronde van de…

24 september 2023

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!