SportSport

Optimaal trainen onder goede condities

Optimaal trainen onder goede condities

Trainingen zijn minstens zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Dat geldt zeker ook voor badminton. Zonder te trainen leer je niet van de fouten die je maakt en word je niet sterker in aanloop naar het grote moment.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Wil je goed trainen, dan moeten de condities goed zijn. Die van jezelf, van je attributen en zeker ook van de hal waarin je traint. Waar een badmintonzaal aan moet voldoen, daarover lees je in dit artikel.

Kwaliteit van het gebouw

Wil je trainen onder optimale condities, dan moet de basis van het gebouw zijn. Hoe nieuwer en moderner de zaal, des te gunstiger het is voor de trainingen. Kom je in een hal met een nieuwe look terecht, dan ben je gelijk een stuk gemotiveerder om te beginnen. De muren in de kantine zijn door een renovlies behanger onder handen genomen en de sporthal is strak afgewerkt. Daardoor is de sfeer meteen goed en krijg je zin in de training.

Zijn de muren van de kantine behangklaar gemaakt, maar moeten de puntjes op de i gezet worden? Prioriteit is dat de sporthal af is en dat de aannemer de klus goed heeft geklaard. Dan kun jij zonder problemen het badmintonveld betreden en je tegenstander inmaken.

Indeling van de velden

Voordat je het veld betreedt is het overigens belangrijk dat de velden goed zijn ingedeeld. Badmintonvelden hebben een afmeting van 13,4 bij 6,1 meter en zijn ingedeeld in een aantal vlakken. Deze vlakken moeten gerealiseerd worden op de vloer, zodat duidelijk is waar de lijnen liggen. Worden er naast badminton andere sporten op het veld beoefend, dan worden deze ook op de vloer gemarkeerd. Doorgaans wordt hier een speciale tape voor gebruikt en de verschillende kleuren van de tape duiden de diverse velden aan. Zo is voor iedereen duidelijk hoe te spelen en wanneer de shuttle uit het spel ligt.

Ventilatie en temperatuur

Essentieel in iedere sporthal is dat de temperatuurregeling en ventilatie in orde zijn. Er wordt hard gesport en gewerkt wat zich resulteert in oplopende temperaturen. Is de ventilatie onvoldoende met als gevolg dat het zuurstofgehalte te laag dreigt te worden, dan kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Het is dus een absolute must om bij het opknappen van een oude sporthal of bij de bouw van een nieuwe zaal te zorgen voor een gezonde luchtconditie en temperatuur. Is het buiten een aangename zomerweer zonder te veel wind, dan kun je natuurlijk overwegen de training op het sportveld buiten voort te zetten.

Goede condities die leiden tot meer plezier

Wil je met plezier trainen, dan draagt een goede en moderne sportzaal daar zeker aan bij. Wanneer de kwaliteit hoog is en de condities voldoen, kun je het badmintonnen langer volhouden en wordt je spel beter. Voor jezelf wordt het leuker en je raakt gemotiveerder om jezelf als badmintonspeler naar een hoger niveau te tillen. En zit de training of wedstrijd erop en ben je ongeslagen, dan kun je het vervolgens vieren in een sfeervol ingerichte kantine waar je met je teamgenoten van de 'derde helft' geniet.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!