Joran Kweekel door naar achtste finale Yonex Dutch Open, Mark Caljouw uitgeschakeld

Joran Kweekel door naar achtste finale Yonex Dutch Open, Mark Caljouw uitgeschakeld

De als achtste geplaatste Joran Kweekel heeft tweede ronde bereikt van het mannenenkel op de Yonex Dutch Open in Maaspoort Den Bosch. Mark Caljouw, de nummer één van de plaatsingslijst, verloor voor eigen publiek in de eerste ronde.

SportSport

Ken je BC GO! al?

Caljouw (WR-61) moest donderdag met 21-10 en 23-21 zijn meerdere erkennen in Danylo Bosniuk (WR-94) uit Oekraïne. Kweekel (WR-89) won in de eerste ronde met 21-16 en 21-14 van Yaro van Delsen (WR-548) uit België en speelt in de achtste finale tegen landgenoot Aram Mahmoud. Ook Dennis Koppen bereikte de volgende ronde door in drie games af te rekenen met Sanjeevi Vasudevan uit Duitsland.

Laurens wint Nederlands onderonsje

Jaymie Laurens (WR-202) versloeg in de eerste ronde van het vrouwenenkel Veda Diemel (WR-1028) in een Nederlands onderonsje met 21-9 en 21-7. Chloe Mayer bereikte de laatste zestien na een opgave van haar tegenstander uit Oostenrijk, terwijl Alida Chen een walk over had.

In de eerste ronde van het mannendubbel won Ruben Jille met zijn Franse partner Julien Maio met 21-11 en 21-9 van het Oostenrijkse duo Andree / Bailoni. De koppels Aram Mahmoud / Niels Veenstra, Ties van der Lecq / Dyon van Wijlick en Dennis Koppen / Alex Vlaar hadden een bye in de eerste ronde.

Vijf Nederlandse mixen naar achtste finale

In het gemengddubbel bereikten vijf Nederlandse koppels donderdag de achtste finales. De koppels Ties van der Lecq / Alyssa Tirtosentono, Dennis Koppen / Anouk van Wijk, Andy Buijk / Kelly van Buiten, Gijs Duijs / Iris van Leijsen en Alex Vlaar / Rosalie Teuben strijden vrijdag voor een plek in de kwartfinale.

In het vrouwendubbel wordt vrijdag de eerste ronde gespeeld.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!