SportSport

Alyssa Tirtosentono blikt terug op tweede helft 2023

Alyssa Tirtosentono blikt terug op tweede helft 2023

De laatste vier maanden waren behoorlijk uitdagend voor mij, zowel persoonlijk als professioneel. Normaal gesproken deel ik alleen positief nieuws, maar vandaag wil ik open zijn over de moeilijkere tijden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In augustus bevond ik me in een moeilijke periode, net toen het badmintonseizoen begon. Ondanks mijn kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Denemarken met mijn oude dubbelpartner Kirsten, was ik er mentaal niet klaar voor. Dit gevoel bleef meer dan een maand hangen, en ik merkte dat mijn passie voor badminton afnam.

Na talloze gesprekken met coaches en een psycholoog stond ik voor een cruciale beslissing: een pauze nemen of een verandering aanbrengen om mijn motivatie weer aan te wakkeren. Na de Dutch Open besloot ik om afscheid te nemen van Kirsten, terugkijkend op onze gedeelde overwinningen, met name het winnen van de Luxembourg Open in mei. Ik waardeer Kirsten voor de 1,5 jaar dat we samen hebben gespeeld.

Inmiddels vorm ik nu een koppel met Natasja Anthonisen uit Denemarken. We zitten in hetzelfde team bij mijn Deense club TSS waar ik competitie speel. Het klikte al vrij snel goed tussen ons. We besloten vanaf november samen te spelen en sindsdien merkte ik ook aan mezelf dat ik weer begon op te bloeien. Ik zal ook vaker naar Denemarken afreizen om mee te trainen bij het nationale trainingscentrum. Naast de damesdubbel speel ik ook sinds september de gemengdubbel met Ties van der Lecq. Hoewel het aanvankelijk wat stroef verliep, hebben we ons ritme gevonden.

Terugblik op recente prestaties

  • 11-15 oktober: Dutch Open International Challenge, [3] XD met Ties
  • 15-18 november: Irish Open International Challenge, WD kwartfinale met Natasja en [3] XD met Ties
  • 28 november-2 december: Wales Open International Challenge, [2] WD met Natasja en [3] XD met Ties
  • 7-10 december: gekwalificeerd met het vrouwenteam voor de Europese Kampioenschappen

Ik ben zeer tevreden met onze recente prestaties, maar het belangrijkste is dat ik mijn plezier en motivatie heb herontdekt. Na nog een weekje training vertrek ik naar Suriname voor 12 dagen om samen met mijn familie op te laden voor het nieuwe jaar.

Op dit moment heb ik een crowdfund actie lopen! Ben je benieuwd? Klik dan hier.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!