SportSport

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw Regionaal Trainingscentrum (RTC) in Haarlem. Het RTC in Haarlem is het vijfde RTC na Den Haag, Almere, Arnhem en Eindhoven.

SportSport

Maak kennis met Mandy Duijndam!

Voorspeeldag RTC Haarlem

Om jeugdige spelers te scouten voor het nieuwbakken RTC organiseren we op vrijdag 21 juni een RTC voorspeeldag. De voorspeeldag is bedoeld voor talentvolle jeugdspelers vanaf 9 t/m 15 jaar die tenminste al 2x per week trainen bij een vereniging en/of een badmintonschool / extra trainingsplek.

  • Datum: Vrijdag 21 juni 2024
  • Tijd: 17.00 - 20.00 uur
  • Locatie: DE-GIRO hal, Badmintonplein 1, 2023 BT in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach nieuw RTC

Naast de komst van een nieuw RTC zijn we ontzettend blij dat we ook al een hoofdcoach hebben gevonden. Oud-topspeelster en meervoudig Nederlands kampioene Judith Meulendijks is aankomend seizoen de trainer in Haarlem. Meulendijks is naast een aantal andere trainers tijdens de voorspeeldag aanwezig om te beoordelen of je voldoende potentie hebt om in aanmerking te komen voor een plek bij het RTC.

Wat is een RTC?

Een Regionaal Trainingscentrum is een officieel trainingscentrum van Badminton Nederland waar kinderen vanaf ongeveer 12 jaar vier keer per week trainen om de stap richting de Nationale Jeugdselectie te maken en uiteindelijk richting de S-1-selectie die fulltime traint op Papendal. Voor de heel jonge talenten (9 tot 11 jaar) wordt er per RTC gekeken naar de opties om alvast een aantal dagen mee te komen trainen.

Tijdens de training is Ilse Vaessen van Badminton Nederland aanwezig om informatie te geven over het RTC en is er ruimte voor vragen. Naar aanleiding van de selectietraining zullen wij een terugkoppeling geven of een speler uitgenodigd wordt voor het nieuwe RTC.

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 juni 2024 via dit formulier.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!