SportSport

Wat zijn badmintonschoenen?

Wat zijn badmintonschoenen?

Badmintonschoenen zijn speciale zaalsportschoenen die geschikt zijn voor snelle, wendbare bewegingen op een houten of rubberen ondergrond.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een badmintonschoen is gemaakt van lichtgewicht materiaal, een dunne en ondersteunende binnenzool en een antisliplaag op de buitenzool voor goede grip.

Kenmerken badmintonschoenen

De meeste badmintonschoenen hebben lichte, rubberen buitenzolen die niet afgeven of strepen achterlaten op de sportvloer van een sporthal. Sommige badmintonschoenen hebben zwarte of anders gekleurde buitenzolen (non-marking soles) en die zijn ook toegestaan in de sporthal.

Naast verschillende schoenmaten heb je bij veel badmintonmerken - zoals Yonex, Victor of FZ Forza - ook bredere (wide) schoenen. Wanneer je in het hogere prijssegment een badmintonschoen kiest, dan is de schoen meestal lichter en geeft betere steun, demping en extra stabiliteit.

Moet je per se badmintonschoenen kopen voor badminton?

Nee, je kunt ook sportschoenen bedoeld voor andere zaalsporten kopen en dragen voor badminton. Merken zoals Asics en Mizuno hebben schoenen voor bijvoorbeeld volleybal, squash en/of handbal die ook heel geschikt zijn voor badminton.

Het voordeel van speciale badmintonschoenen is dat deze specifiek voor de badmintonsport ontworpen en ontwikkeld zijn.

Hoe bepaal ik mijn schoenmaat voor badmintonschoenen?

Voor badmintonschoenen is het verstandig om een schoenmaat te kiezen die een halve tot één maat groter is dan je normale schoenen. Tijdens het badmintonnen ren je veel en moet je ook vaak afremmen: met een goed passende badmintonschoen voorkom je pijn aan je tenen.

VIDEO: How To Choose The Right Badminton Shoes - What To Avoid And What To Look For?!

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!