SportSport

Hoe ziet een AirShuttle eruit?

Hoe ziet een AirShuttle eruit?

Een AirShuttle (ander woord: een outdoor badmintonshuttle) lijkt enigszins op een gewone badmintonshuttle en heeft speciale eigenschappen om invloeden van de wind te weerstaan. Een AirShuttle is speciaal gemaakt voor AirBadminton.

Maak kennis met Noah Haase!

Wat zijn de kenmerken van een AirShuttle?

De AirShuttle heeft een opvallend gekleurde dop en contrasterend gekleurde rok met grote, luchtdoorlatende openingen. De dop is gemaakt van hard kunststof en de kelk van dun, flexibel kunststof.

De buitenrand van de rok heeft net als een gewone badmintonshuttle kleine openingen, maar zorgt voor voldoende luchtweerstand.

Hoeveel weegt een AirShuttle?

Een AirShuttle weegt ongeveer 8 gram: dat is iets zwaarder dan een normale badmintonshuttle. Hierdoor krijgt de wind minder snel grip op de vlucht van de AirShuttle.

Racketadvies: lagere bespankracht en dikkere snaren

Omdat de dop van een AirShuttle harder is en de shuttle zelf zwaarder is dan een gewone shuttle, gaat de bespanning van een badmintonracket eerder kapot bij de beoefening van AirBadminton.

Het is daarom verstandig om AirBadminton te spelen met een badmintonracket met lagere bespankracht (bijvoorbeeld 7 kilogram) en iets dikkere snaren. Zo gaat je racketbespanning langer mee en zijn de kosten lager.

English: What is an AirShuttle?

The Badminton World Federation defines the AirShuttle as follows: "Outdoor shuttlecock with increased resistance to wind."

VIDEO: AirShuttle V2 is here

clubzoeker

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!