clubzoeker

Wat zijn de spelregels van AirBadminton?

Wat zijn de spelregels van AirBadminton?

AirBadminton heeft iets andere spelregels dan gewoon badminton en er zijn termen zoals dead zone en service zone. AirBadminton maakt gebruik van het rallypoint systeem er wordt gespeeld met een AirShuttle.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Puntentelling AirBadminton

Er wordt bij AirBadminton een rallypoint systeem gehanteerd met best-of-five games. Je wint een game door als eerste 11 punten te scoren. Bij 10-10 moet je twee punten verschil hebben t.o.v. de tegenstander om te winnen, bij 12-12 wint degene die het 13e punt scoort. Om een AirBadminton wedstrijd te winnen, moet je als eerste drie games winnen.

Wisselen van kant en pauzes tijdens een AirBadminton wedstrijd

Je wisselt van kant bij een score van 6 punten en aan het einde van een game. De pauze tijdens een game is maximaal 60 seconden en de pauze tussen games maximaal 120 seconden.

Wat is de dead zone?

  • Aan beide zijden van het net bevindt zich een dead zone van 2 meter.
  • Als de shuttle in de dead zone landt, is het een fout van degene die geslagen heeft: de ontvangende partij krijgt dan een punt.
  • De spelers mogen de shuttle niet slaan als zij in de deadzone de grond aanraken (bijvoorbeeld: wanneer ze in de deadzone staan), spelers mogen wel in de dead zone landen na het raakmoment.

Waar moet je op letten in de service zone?

  • De service dient onderhands te worden geslagen.
  • Op het moment van serveren mag degene die serveert de servicelijn van 3 meter niet raken of overschrijden.
  • Na de service mag de serveerder buiten de service zone stappen en de service mag buiten de service zone aan de andere kant van het speelveld landen.
  • De serveerder mag overal vanuit de service zone serveren
  • Na de service mag het hele speelveld gebruikt worden.

Bron: Badminton Nederland

Waar mag de shuttle landen tijdens AirBadminton?

Als de AirShuttle landt in het speelvlak (Engels: playing area), dan heb je als serveerder een punt gewonnen. De lijnen van het AirBadminton veld tellen ook mee!

airbadminton speelveld speelvlak

SportSport

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!