SportSport

Palyama uitgeschakeld in Denemarken

Palyama uitgeschakeld in Denemarken

Met een 21-8 21-16 overwinning op het Amerikaanse koppel Chew/Haryanto Ho heeft het Nederlandse dubbel Ruud Bosch en Koen Ridder de tweede ronde bereikt van de Denmark Super Series in Odense.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In het enkelspel slaagde Dicky Palyama daar niet in. De nr. 21 van de wereld verloor in drie games (21-19 14-21 10-21) van Daren Chew. De Maleisiër, die 89ste staat op de ranglijst, had zich voor het hoofdtoernooi geplaatst via de kwalificaties.

De Super Series is de hoogste categorie - qua punten en prijzengeld - van de toernooienserie van de Badminton World Federation. 'Denemarken' is gedoteerd met 200.000 dollar.

  • ME: Dicky Palyama - Daren Liew (Mal) 21-19 14-21 10-21
  • MD: Ruud Bosch/Koen Ridder - Phillip Chew/Halim Haryanto Ho (VS) 21-8 21-16
  • VE: Yao Jie (5) - Camilla Martens (Den)
  • GD: Ruud Bosch/Lotte Jonathans - Shizuka Matsuo/Kenichi Hayakawa (Jap)
  • VD: Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen (7)- Sandra-Maria Jensen/Line Kjaersfeldt (Den)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!