clubzoeker

Yao Jie en een man in een pak

Yao Jie en een man in een pak

Wat is er de laatste dagen toch veel te doen geweest over niets. Open brieven werden geschreven, oud-IBM'ers plaatsten foto's van zichzelf op hun site en jawel: de meesten van ons spraken uit zoveelstehandse bronnen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Als zelfs al Papendallers zélf zich op de sociale netwerken gaan frustreren over deze conclusies, dan gaat het zeker de verkeerde kant op. Zij moeten zich kunnen bezighouden met hun sport en zich niet hoeven ergeren over wat de buitenwacht dénkt dat er allemaal in Papendal gebeurt. Of niet gebeurt.

Tijdens de Yonex Dutch Open spraken we met Yao Jie, die met haar vriendelijkheid onze vragen op een ontwapenende manier beantwoordde. Lekker over badminton praten, niet over 'het gezeur' eromheen.

Daarom kijken we ook uit naar het aanstaande verslag van Duinwijck - Van Zundert / VELO door Piet. Een goed voorbeeld van iemand die op zijn eigen manier probeert om badminton zichtbaarder te maken. En Piet, we verwelkomen je reportages natuurlijk ook graag op ons eigen YouTube-kanaal: youtube.com/badmintonline!

Terug naar Jie. Ze had zojuist haar halve finale tegen de uiterst lenige Japanse Ai Goto gespeeld. Bekijk hieronder de video. Om de grapjassen voor te zijn: ik zal bij een volgend interview ook mijn West-Brabantse zachte-g-nederlands ondertitelen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!