clubzoeker

Yao Jie klaar in Denemarken

Yao Jie klaar in Denemarken

In Nederland heeft Yao Jie welhaast de hand van god, maar in Denemarken liepen er meer sportgoden rond. Slachtoffer in een Deense tragedie.

Yao Jie is er niet in geslaagd om de halve finales te bereiken van het Deense Super Series-toernooi. De nummer 5 geplaatste Jie verloor van Petya Nedelcheva uit Bulgarije.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

In de eerste game zat Yao Jie totaal niet in haar spel en ze verloor dan ook met 7-21. Daarna kwam ze sterk terug met 21-14 gamewinst en leek ze toch weer de favoriete te zijn. Maar haar Bulgaarse tegenstandster bleek over een langere adem te beschikken.

Ze kwam met 0-3 voor en ze hoefde nooit meer om te kijken. Geen enkele keer slaagde Yao Jie erin om gelijk te maken en met 14-21 was het voorbij voor de nr. 10 van de wereld.

Programma/uitslagen kwartfinales

  • Yao Jie - Petya Nedelcheva (Bul) 7-21 21-14 14-21
  • Jonathans/Van Dooremalen - Mizuki Fuji/Reika Kakiiwa (Jap, 2)

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!